Antena 3 CNN Actualitate Peste 100 de copii şi tineri români transmit un manifest muzical prin care cer oprirea războiului din Ucraina

Peste 100 de copii şi tineri români transmit un manifest muzical prin care cer oprirea războiului din Ucraina

Peste 100 de copii şi tineri din judeţul Alba, alături de solista Roxana Reche, naistul Alexandru Pal şi Orchestra Română de Folclor transmit un manifest muzical prin care cer oprirea războiului din Ucraina.

Peste 100 de copii şi tineri români transmit un manifest muzical prin care cer oprirea războiului din Ucraina
Sursa foto: Centrul de Cultură Augustin Bena - Alba
de Silvia Preda    |    20 Mar 2022   •   16:01

Denumit "Îndemn la pace şi strigăt de durere", manifestul este sub forma unui videoclip și va fi transmis pe plan mondial, instituțiilor internaționale, misiunilor diplomatice, guvernelor țărilor lumii, versurile cântecului fiind traduse în 4 limbi de circulație internațională (engleză, germană, franceză și rusă).

Melodia este interpretată de solista Roxana Reche, alături de 111 copii din Corul de copii "Theotokos" din Alba Iulia și Orchestra Română de Folclor, prima orchestră de uniune națională - dirijor, orchestrator și inițiator: Alexandru Pal, discipol al Maestrului Gheorghe Zamfir. 

Linia melodică aparține lui Tudor Chiriac, profesor universitar doctor, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Republica Moldova și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Versurile au fost scrise de regretatul Nicolae Dabija, scriitor, istoric literar originar din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române. 

În cadrul videoclipului, copiii poartă în mâini stegulețe ale țărilor lumii, în centru fiind steagul României și cel al Ucrainei. 

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close