Antena 3 CNN Actualitate Copii obligaţi să cerşească în intersecţii cunoscute, 12 ore pe zi, în București

Copii obligaţi să cerşească în intersecţii cunoscute, 12 ore pe zi, în București

O grupare care obliga copii să cerşească sau să fure a fost prinsă de poliţişti. Cei șapte minori erau exploataţi şi obligaţi să stea în stradă mai bine de 12 ore.

Copii obligaţi să cerşească în intersecţii cunoscute, 12 ore pe zi, în București
Sursa foto: Guillermo Legaria/Getty Images
de Corina Matlinschi    |    19 Mai 2022   •   12:14

Şocant este că liderii grupării îşi trimiteau chiar şi proprii copii să cerşească.  

10 persoane sunt audiate de procurorii DIICOT, fiind bănuite că au forțat copii să cerşească în intersecţiile din Capitală sau să vândă flori, câte 12 ore pe zi, indiferent de vreme.

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut, joi, 5 de percheziții domiciliare în București și Ilfov, la persoane suspectate de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și viol.

Conform DIICOT, începând cu anul 2021, în București a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai a acestui an, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori prin supunerea la executarea unei munci în mod forțat și obligarea la practicarea cerșetoriei.

Astfel, în perioada ianuarie – mai 2022, membrii grupului infracțional organizat, profitând de imposibilitatea de a-și exprima voința și de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau persoanele vătămate minore, le-au transportat zilnic cu autoturisme din comuna Jilava, județul Ilfov, în diferite zone din București, precum Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor și Eroilor, unde le-au supus la executarea unei munci în mod forțat.

63.000 de lei confiscați în urma perchezițiilor

Timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de condițiile meteo, minorii erau obligați să vândă flori șoferilor opriți la semafoare sau să ofere contra unei sume modice de bani servicii de curățare a parbrizului.

De asemenea, copiii au fost obligați să cerșească, folosind cartoane cu mesaje menite să emoționeze și păpuși care imitau prezența unui nou-născut. Persoanele vătămate minore au fost determinate să practice cerșetoria prin amenințări și agresiuni fizice, fiind supravegheate îndeaproape de membrii grupului infracțional organizat.

Membrii grupului infracțional organizat au obținut în mod constant diverse sume de bani.

Totodată, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora, patru dintre persoanele vătămate minore, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, au fost obligate să întrețină acte sexuale în perioada decembrie 2021 - mai 2022, membrii grupului obținând în acest mod diferite sume de bani.

La sediul DIICOT sunt audiate 10 suspecți.

×
Subiecte în articol: București cersetori
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close