Antena 3 CNN Actualitate Copii scoși din țară cu procuri false | Grupare de români, prinsă că falsifica acte notariale

Copii scoși din țară cu procuri false | Grupare de români, prinsă că falsifica acte notariale

Trei cetățeni români sunt cercetați, sub control judiciar, pentru falsificarea de înscrisuri oficiale, care ulterior erau folosite la controlul de frontieră pentru scoaterea minorilor din țară.

Copii scoși din țară cu procuri false | Grupare de români, prinsă că falsifica acte notariale
Sursa foto: Getty Images
de Ştefan Petrică    |    20 Ian 2023   •   14:14

Polițiștii de frontieră din cadrul  Aeroportului Henri Coandă, au depistat mai multe persoane care au prezentat la control, procuri notariale false pentru minorii pe care îi însoțeau.

"În cadrul cercetărilor s-a constatat că cei în cauză, părintii sau rudele copiilor, au apelat la diferite persoane care le-au procurat documentele respective.

Aceștia aveau nevoie de acordul celuilalt părinte pentru a ieși cu minorul din țară și au motivat că nu știau despre faptul că documentele astfel obținute nu erau autentificate la notariat”, precizează Poliția de Frontieră, într-un comunicat de presă.

Demersurile făcute de polițiștii de frontieră au identificat mai multe persoane care se ocupau cu falsificarea înscrisurilor oficiale.

Persoanele respective identificau și racolau clienți, care aveau nevoie de astfel de documente, se prezentau cu calitate oficială și le emiteau documente false, în schimbul unor sume de bani între 150 și 500 de lei.

”În data de 18.01.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat șapte percheziții domiciliare la mai multe locații de pe raza municipiului București, județului Călărași și județul Ilfov.

În urma acestor activități au fost depistate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente false, matrițe pentru ștampile, laptop-uri, instrumente de stocare externe, telefoane mobile, sume de bani (ridicate în vederea recuperării prejudiciilor).

De asemenea, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind aduse la audieri.

În urma audierii și administrării probelor, față de trei persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 43 si 63 de ani, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă instituirea măsurii preventive a controlului judiciar”, se mai arată în comunicat.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close