Antena 3 CNN Actualitate Copiii talentaţi au nevoie de "un pian pentru Lipatti". Maestrul Gheorghe Zamfir dă o mână de ajutor tinerilor muzicieni

Copiii talentaţi au nevoie de "un pian pentru Lipatti". Maestrul Gheorghe Zamfir dă o mână de ajutor tinerilor muzicieni

Copiii talentaţi au nevoie de "un pian pentru Lipatti". Maestrul Gheorghe Zamfir dă o mână de ajutor tinerilor muzicieni
de S.T.    |    14 Mai 2015   •   08:41

Când spui "nai", oriunde în lume, completarea firească este "Gheorghe Zamfir". Primii paşi i-a făcut la colegiul "Dinu Lipatti". Şi nu a uitat când lua bătaie cu creionul peste degete ca să înveţe să cânte la pian. Chiar şi aşa, maestrul Zamfir se închină la clapele acestui instrument şi se alătură campaniei Un pian pentru Lipatti.

Acum şase decenii, Gheorghe Zamfir călca prima oară pragul Colegiului Naţional de Artă "Dinu Lipatti". Cu surprindere, a descoperit că şcoala care l-a format ca mare muzician nu s-a schimbat foarte mult.

Gheorghe Zamfir s-a alăturat campaniei "Un pian pentru Dinu Lipatti". Şi nu numai el. Violoncelistul Marin Cazacu şi flautistul Cătălin Opriţoiu sunt nume mari educate la colegiul Lipatti.

Talentele noastre au nevoie de o şansă. Adică un pian de calitate. Campania elevilor de la "Lipatti" este susţinută de Fundaţia Mereu Aproape, ARC România, Telekom, Orange şi Vodafone, prin platforma "Donează mai simplu".

Donaţii se pot face prin SMS la numărul 8834 (Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului.

Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA) şi în contul Fundaţiei Mereu Aproape:

Cont LEI: IBAN RO02BTRLRONCRT0295126001

SWIFT: BTRLRO22

BANCA TRANSILVANIA AGENŢIA BĂNEASA

Campania este susţinută de Intact Media Group.

×
Subiecte în articol: gheorghe zamfir
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close