Antena 3 CNN Actualitate Copilărie furată de război şi de boală. Drama a zeci de copii ucraineni ajunși în România: ”Am rămas şi fără medicamente, fără tratament pentru fetiţă”

Copilărie furată de război şi de boală. Drama a zeci de copii ucraineni ajunși în România: ”Am rămas şi fără medicamente, fără tratament pentru fetiţă”

Copilărie furată de război şi de boală. E drama câtorva zeci de copii ucraineni care au ajuns la noi în ţară. Au plecat din Odessa pentru că nu mai aveau medicamente şi nici acces la tratament.

Copilărie furată de război şi de boală. Drama a zeci de copii ucraineni ajunși în România: ”Am rămas şi fără medicamente, fără tratament pentru fetiţă”
de Cristina Ştefan    |    27 Mar 2022   •   15:49

Acum, au găsit alinare în România şi o şansă în plus.  

Tatiana şi Sofia sunt în România de câteva zile. Micuţa Sofia are 8 ani şi s-a născut cu o problemă neurologică gravă. Mama ei povesteşte că vieţile lor s-au transformat într-un coşmar din cauza atacurilor din Ucraina . 

”Cel mai greu era când se auzeau sirenele pentru că fetiţa făcea atacuri de panică, se speria foarte tare şi plângea. A fost foarte greu pentru că am rămas şi fără medicamente, fără tratament pentru fetiţă” ne-a spus Tatiana, mama unei fetițe de 8 ani.

Durere şi frică a simţit şi această mămică. Iana a fugit din calea războiului cu băieţelul şi fetiţa ei. Amândoi sunt grav bolnavi. Băieţelul are paralizie cerebrală, iar fetiţa scolioză.
 
”A fost foarte greu să plecăm din Ucraina. Ne-a luat 2 zile să trecem graniţa şi a fost foarte greu să reuşesc să mă întâlnesc cu acest grup de mămici şi copii” a povestit și Iana. 

Speranţa acestor mame nu poate fi învinsă nicioadată. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Cel mai mult îmi doresc să se termine războiul şi băieţelul meu să fie sănătos!” a povestit Tania.

Copilăria acestor micuți a fost furată de boală și de război. Cu multe eforturi au reușit să fugă din Ucraina, însă acum viețile lor depind de un tratament care trebuie să fie continuat în străinătate. 

Cu ajutorul unei asociaţii, copiii ar putea zbura săptămâna viitoare la o clinică din Valencia. 

Cei 19 copii cu probleme neurologice vor rămâne în Spania până când se va termina războiul din ţara lor.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close