Antena 3 CNN Actualitate ?Cornul şi laptele? au îmbolnăvit şase elevi din Buzău

?Cornul şi laptele? au îmbolnăvit şase elevi din Buzău

?Cornul şi laptele? au îmbolnăvit şase elevi din Buzău
02 Noi 2008   •   12:54

Mai mulţi copii din Buzău şi Gorj au ajuns, în ultima vreme, la spital, după ce au băut lapte alterat primit la şcoală prin programul guvernamental ?Lapte şi corn?. Reprezentanţii autorităţii de Sănătate Publică au declanşat o anchetă, pentru a stabili cine se face vinovat de îmbolnăvirea copiilor.
Şase elevi în clasa a V-a au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Buzău, după ce au acuzat dureri de burtă, greaţă şi ameţeli. Medicii i-au diagnosticat pe copii cu toxiinfecţie alimentară, cel mai probabil cauzată de laptele oferit gratuit prin programul guvernamental, se arată în Evenimentul Zilei.
Cei şase copii buzoieni nu sunt singurii care au avut probleme după ce au consumat lapte şi corn de la şcoală. În urmă cu o săptămână, opt elevi din Motru au ajuns la spital, cu acelaşi diagnostic. Copiii au povestit că li s-a făcut rău imediat după ce au băut laptele primit la şcoală, care avea un gust amar.
La Mioveni, în judeţul Argeş, alte cazuri de îmbolnăviri din cauza produselor alimentare alterate. Autorităţile argeşene au luat măsuri sancţionând unitatea de învăţământ care se făcea responsabilă de depozitarea necorespunzătoare a alimentelor. În primăvară, 41 de copii din Luduş au făcut diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat produsele primite la şcoală.
Antena 3

×
Subiecte în articol: toxiinfectie alimentarã
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close