Antena 3 CNN Actualitate O întreagă familie cu COVID, ignorată de autorităţi: “DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Acum bunica a murit şi suntem blocaţi în sistem”

O întreagă familie cu COVID, ignorată de autorităţi: “DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Acum bunica a murit şi suntem blocaţi în sistem”

Situaţie incredibilă la Târgu Mureş, acolo unde o familie cu COVID în loc să primească sprijin este bătaia de joc a sistemului. DSP le-a spus să se testeze la privat, apoi când a apărut primul deces s-au trezit blocaţi de-a dreptul într.un sistem ignorant.

O întreagă familie cu COVID, ignorată de autorităţi: “DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Acum bunica a murit şi suntem blocaţi în sistem”
de Dana Musceleanu    |    31 Oct 2020   •   12:54

De la Târgu Mureş, regizoarea Crista Bilciu s-a văzut în situaţia de a cere ajutor pe reţelele de socializare, după ce instituţiile statului nu i-au oferit niciun sprijin, pentru că DSP nu a crezut că toţi cei patru membri ai familiei au COVID.

“Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem covid: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e covid. DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac față la atâtea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de COVID”, povesteşte Crista. 

Blocaţi cu mortul în casă

Situaţia a devenit de-a dreptul halucinantă când unul din membrii familiei a decedat, cei de la 112 i-au trimis la DSP, iar DSP nu crede în COVID fără dovadă de COVID…
“Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu ma crede că avem covid, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de covid si nu cred că ar fi bine sa mint că nu avem. Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica, nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea COVID. 
Ce ne facem? Să mă ajute cineva care ştie ce e de făcut – este apelul disperat lansat pe Facebook.

Oamenii s-au mobilizat să distribuie apelul de ajutor, iar ulterior prefectura Mureş a promis să rezolve situaţia. 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close