Antena 3 CNN Actualitate Corpul de Control al Guvernului va verifica ordonanţa privind impozitarea salariilor

Corpul de Control al Guvernului va verifica ordonanţa privind impozitarea salariilor

Corpul de Control al Guvernului va verifica ordonanţa privind impozitarea salariilor
de M.T.    |    12 Iun 2013   •   14:15

Ordonanţa privind taxa pe obrazul gros a fost adoptată într-o formă în guvern şi altfel publicată în Monitorul Oficial. O recunoaşte chiar premierul Victor Ponta, care a cerut o anchetă şi a anunţat că astăzi va avea şi rezultatele.

Ordonanţa se referă la impozitarea cu 85% a compensatoriilor nesimţite pentru foştii membri ai consiliilor de administraţie din instituţiile financiare de stat.

„Vorbim de cele trei comisii care au existat până la momentul la care s-au unit în ASF, şi anume CSA, CNVM şi Pensii Private. Acel impozit de 85% se aplică la cei care au făcut parte din aceste trei comsiii şi care şi-au votat singuri 20 sau nu ştiu câte zeci de salarii compensatorii. Asta am discutat în şedinţa de Guvern, asta am aprobat", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

La momentul ordonanţei, Guvernul a anunţat că această impozitare de 85% va fi aplicată doar pentru plăţile compensatorii la care au dreptul foştii membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Totuşi, forma ordonanţei publicate în Monitorul Oficial după decizia Guvernului nu se referă la aceşti foşti membri, ci la toţi angajaţii cu funcţii de conducere şi persoanele care sunt numite în calitate de membru în consilii de administraţie şi consilii de conducere, de aici rezultând că se aplică atât la nivelul întregului sector de stat - nu doar pentru membrii celor trei foste comisii - cât şi pentru mediul privat.

Impozitarea cu 85% a sumelor compensatorii va fi aplicată numai în cazul foştilor membri ai comisiilor din care a fost formată ASF, nu şi în mediul privat, a susţinut marţi premierul Victor Ponta, adăugând că Ionel Bănculescu, consilierul său care a vorbit pe această temă, nu ştia ce a fost adoptat în Guvern.

„Nu doar că nu se aplică în mediul privat, nu se aplică nici la stat decât la cei care au lucrat în cele trei comisii din care s-a format ASF, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private, deci numai la cei de acolo se aplică. Dacă, de exemplu, dăm salarii compensatorii la Oltchim, nu le impozităm cu 85%", a spus Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close