Antena 3 CNN Actualitate Corupţia, soră de cruce cu politicienii. Gheorghe Falcă, Ridzi, Poteraş îşi aşteaptă sentinţa

Corupţia, soră de cruce cu politicienii. Gheorghe Falcă, Ridzi, Poteraş îşi aşteaptă sentinţa

Corupţia, soră de cruce cu politicienii. Gheorghe Falcă, Ridzi, Poteraş îşi aşteaptă sentinţa
de O.P.    |    25 Iun 2012   •   05:53

Monica Iacob Ridzi, Cristian Poteraş, Gheorghe Falcă sunt doar câţiva dintre politicienii judecaţi de ani de zile în dosare de corupţie. Unii dintre ei aşteaptă primele sentinţe, în timp ce alţii sunt deja la apel. Gândul.info trece în revistă dosarele politicienilor aflate pe rolul instanţelor.

Deputatul PDL Eugen Bădălan a fost condamnat de magistraţii Curţii supreme la 4 ani de închisoare cu suspendare şi aşteaptă pe 29 iunie sentinţa definitivă după recurs. Bădălan, alături de alţi cinci comandanţi ai Statului Major al Forţelor Terestre a prejudiciat bugetul statului cu peste 1 milion de euro în urma încheierii unui contract de predare de tehnică militară scoasă din funcţiune la schimb cu anvelope.

Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob-Ridzi are un dosar pe rolul Curţii Supreme  de un an şi două luni. Ea este acuzată, printre altele, de abuz în serviciu contra intereselor publice şi uz de fals. Potrivit procurorilor anticorupţie, în anul 2009, Monica Iacob-Ridzi a atribuit ilegal unor firme private contracte de prestări servicii, sub pretextul unor manifestări dedicate Zilei Naţionale a Tineretului.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2007şi încă nu s-a ajuns la o sentinţă defintivă. Tribunalul Alba, prima instanţă, l-a achitat, dar dosarul va fi judecat de Curtea de Apel, iar decizia finală urmează să vină de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Anchetatorii au stabilit că Falcă a primit în 2005 de la două persoane, un imobil cu peste 100 de mii de euro mai valoros decât cel pe care l-a dat la schimb. Diferenţa de bani ar fi fost mită pentru ca primarul să-i ajute pe cei doi presupuşi mituitori să obţină  un teren al Consiliului Judeţean Arad, la un preţ subevaluat.

Fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraş a fost trimis în judecată anul trecut pentru că ar fi atribuit ilegal titluri de proprietate pentru 12 hectare de teren în Capitală. Printre beneficiari s-ar fi aflat şi un văr al soţiei edilului. Dosarul este încă pe rol la Judecătoria Sectorului 6.

Fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, şi fostul ministru liberal al Justiţiei, Tudor Chiuariu au fost trimişi în judecată în 2010 pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în dosaul Poşta Română. Potrivit DNA, cei doi miniştri ar fi luat parte la trecerea frauduloasă a unui imobil de pe Calea Victoriei din patrimoniul Poştei Române în cel al unei firme private. Prejudiciul stabilit în acest dosar se ridică la peste 8 milioane de euro. Dosarul este pe rolul Curţii Supreme de trei ani şi trei luni.

<
CARTON 1

Deputatul PDL Eugen Bădălan

- condamnat de ÎCCJ la 4 ani de închisoare cu suspendare
- pe 29 iunie se dă sentinţa definitivă

CARTON 2

Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob-Ridzi

acuzaţii:
-abuz în serviciu contra intereselor publice,
- fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie,
- uz de fals în legătură cu fapte de corupţie p
- articipaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii.

- Dosarul este pe rolul ÎCCJ din mai 2011

CARTON 3

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă

- trimis în judecată în 2007 în dosarul "Fabrica de zahăr"
- achitat de Tribunalul Alba
- dosarul va fi judecat de Curtea de Apel
- sentinţa finală va veni de la ÎCCJ

CARTON 4

Fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraş

-trimis în judecată în 2011 pentru atribuire ilegală de titluri de proprietate
- dosarul este pe rol la Judecătoria Sectorului 6

CARTON 5

Fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy
fostul ministru liberal al Justiţiei, Tudor Chiuariu

- trimişi în judecată în 2010, în dosarul "Poşta română"
- dosarul este pe rolul ÎCCJ de trei ani şi trei luni.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
MAE a refuzat intrarea în țară a unei delegații de la Kremlin. Rusia amenință
x close