Antena 3 CNN Actualitate Coşmarul apelor s-a întors. Aproape 10.000 de oameni, izolaţi în localităţi din Dâmboviţa, Prahova şi Buzău (VIDEO)

Coşmarul apelor s-a întors. Aproape 10.000 de oameni, izolaţi în localităţi din Dâmboviţa, Prahova şi Buzău (VIDEO)

Coşmarul apelor s-a întors. Aproape 10.000 de oameni, izolaţi în localităţi din Dâmboviţa, Prahova şi Buzău (VIDEO)
26 Iul 2010   •   21:17

Torenţii au lăsat din nou oameni fără case, în mai multe judeţe din ţară. Aproape 10.000 de oameni au rămas izolaţi în localităţi din Dâmboviţa, Prahova şi Buzău. Apele au smuls garduri, au dezmembrat maşini şi au distrus kilometri întregi de şosele.

Apa neagră a lovit cu o forţă incredibilă în comuna Slon din Prahova. Ai putea jura că e un gheizer murdar în mijlocul străzii. De fapt, e furia naturii.

Oamenii au îngheţat în spatele gardurilor. Toţi au mai văzut inundaţii. Dar niciodată potopul. Toţi au mai văzut maşini luate de ape. Dar niciodată dezmembrate. Priviţi ce a mai rămas dintr-un ARO.

?Când m-am întors să iau cheile, n-am mai găsit nici maşină, nici nimic?, spune proprietarul automobilului.

Viitura neagră a răvăşit gospodăriile şi a rupt gardurile. 30 de case au intrat la apă. O mie de oameni sunt izolaţi în satul lor, ca pe o mare insulă de noroi.

Un alt râu de apă neagră s-a revărsat şi peste comuna Văleni - Dâmboviţa. Şuvoaiele au venit din toate părţile. 600 de familii au fost izolate, în spatele barajelor de piatră şi nămol.

?Drumul e distrus 100% pe o lungime de patru kilometri?, a declarat Gheorghe Lungu, primar Văleni. Toţi sătenii, până la ultimul, au ieşit să-şi desfunde drumul.

Duminică noapte, şuvoaiele au ?muşcat? dintr-o şosea în Buzău. Dintr-un foc, 5.000 de oameni au fost sechestraţi de natură.

Torenţii şi-au arătat doar muşchii. Se aşteaptă ca în următoarele ore să intre în casele oamenilor cu aceeaşi furie.

Observator

×
Subiecte în articol: inundatii Dambovita
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close