Antena 3 CNN Actualitate Pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman | Mii de români s-au rugat la moaştele Sfântului Toma, Sfintei Ecaterina, dar şi la Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni din Meteora

Pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman | Mii de români s-au rugat la moaştele Sfântului Toma, Sfintei Ecaterina, dar şi la Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni din Meteora

Mii de credincioşi profită de minivacanţa de 1 Mai pentru a merge în pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman. Pentru prima dată în istorie, capul Apostolului Toma Necredinciosul au fost aduse în România, iar la mănăstire sunt şi moaştele Sfintei Ecaterina şi Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni din Meteora.

de Cristina Ştefan    |    29 Apr 2023   •   15:21

Ieri, trei mii de oameni au ajuns la Mănăstirea Pantocrator pentru a se ruga la sfintele moaşte. Astăzi, alte mii de oameni s-au pus la coadă pentru a ajunge să se roage la moaştele Sfântului Apostol Toma, care au fost aduse special din Grecia pentru prima dată în România.

Se spune că cei care se roagă cu credinţă la capul Sfântului Toma practic ating trupul lui Iisus Hristos care a înviat din morţi.

Tot la Mănăstirea Pantocrator a fost adusă şi mâna dreaptă a Sfintei Ecaterina, tot din Grecia, pentru prima oară în ţara noastră. Se spune că rugăciunile către Sfâna Ecaterina îi ajută îndeosebi pe cei care vor să se căsătorească sau pe cei care vor să îşi întemeieze o familie.

Oamenii spun că se roagă pentru linişte, pentru sănătate, iertarea păcatelor, dar şi pentru iubire. Sunt credincioşi care au venit din toate colţurile ţării în mod special pentru aceste pelerinaj, care se desfăşoară în localitatea Drăgăneşti-Vlaşca din Teleorman.

Citeşte şi: Capul Sfântului Apostol Toma, adus în România. Imagini în premieră de la cel mai mare pelerinaj din sudul ţării

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close