x close

Crescătorii de taurine vor picheta vămile Nădlac, Vârşand, Borş şi Petea

14 Dec 2008   •   23:58
Crescătorii de taurine vor picheta vămile Nădlac, Vârşand, Borş şi Petea

Între 17 şi 19 decembrie, crescătorii de taurine vor picheta vămile Nădlac, Vârşand, Borş şi Petea, potrivit Sindicatul Crescătorilor de Taurine din România. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că se importă lapte fără respectarea normelor de calitate impuse de Uniunea Europeană.
În punctul de trecere a frontierei Nădlac (judeţul Arad) vor protesta fermierii din judeţele Timiş, Hunedoara, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Prahova, Brăila, Tulcea şi Ialomiţa. În vama Vârşand vor protesta fermierii din judeţele Arad, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Galaţi şi Neamţ, iar la pichetul de la punctul de trecere a frontierei Borş (judeţul Bihor) vor participa fermierii din judeţele Bihor, Cluj, Mureş, Harghita, Iaşi şi Suceava.
Potrivit preşedintelui Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România, Costel Caraş, citat de Mediafax, prin aceste acţiuni de protest se urmăreşte stoparea schimbul intracomunitar de lapte, "practicat ilegal şi neloial", fără respectarea normelor de calitate impuse de Uniunea Europeană.
În cazul în care protestele nu vor avea succes, crescătorii de taurine sunt pregătiţi să picheteze fabricile sau sediul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), pe care o învinuiesc de importarea laptelui de proastă calitate.
Protestele vor avea loc între orele 9.00 şi 17.00.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Vama Nadlac protest ANSVSA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati