Antena 3 CNN Actualitate Cristi Danileţ şi Daniel Staicu, fost şef al Oficiului pentru Combatere Spălării Banilor, au primit cetăţenie moldovenească

Cristi Danileţ şi Daniel Staicu, fost şef al Oficiului pentru Combatere Spălării Banilor, au primit cetăţenie moldovenească

Judecătorul Cristi Danileţ și Daniel-Marius Staicu, fost şef la Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, au primit cetățenia Republicii Moldova.

Cristi Danileţ şi Daniel Staicu, fost şef al Oficiului pentru Combatere Spălării Banilor, au primit cetăţenie moldovenească
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre | monitoruljustitiei.ro
de Alexandra Cojoianu    |    21 Noi 2022   •   16:55

Decretul a fost semnat de Maia Sandu şi a fost publicat în Monitorul oficial pe 18 noiembrie.

Cristi Danileţ a deținut anterior funcția de judecător la Tribunalul Cluj, fiind în perioada anilor 2011-2017 membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Danileţ a fost sancționat disciplinar de mai multe ori deoarece a publicat pe rețelele de socializare videoclipuri din timpul liber. Oficialul a mai fost acuzat și de faptul că ar fi omis arestul preventiv pentru 30 de zile pentru trei suspecți într-un dosar privind traficul de droguri, deși ar fi precizat durata respectivă în sala de judecată. Ulterior, el a făcut corectare materială, însă Curtea i-a desființat hotărârea, a trimis solicitarea la DIICOT și a decis eliberarea suspecţilor.

Daniel-Marius Staicu a fost președintele Oficiului Național de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din România în perioada 2018 – 2020. Ulterior, a revenit în Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România.

El a fost vizat de procurori când era șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Colegii lui au depus o reclamație, precum că oficialul i-ar fi exclus din procedura de avizare.

"Am lucrat împreună cu autoritățile de la Chișinău în ultimii zece ani în calitate de consultant al Consiliului Europei și al UE pentru Republica Moldova. Din 2010, am participat la proiecte precum validarea strategiei de reformă a sistemului de justiție,modificări la legile justiției, analiza modului de funcționare a Inspecției Judiciare. În 2021 a fost ultimul proiect, în materie de răspundere disciplinară a magistraților, derulat de Consiliul Europei”, citează G4Media declarația lui Danileț.

 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova România Maia Sandu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close