Antena 3 CNN Actualitate Cristian Irimie (MS): Termenul de dezbatere a proiectului de lege a sănătăţii a fost prelungit

Cristian Irimie (MS): Termenul de dezbatere a proiectului de lege a sănătăţii a fost prelungit

Cristian Irimie (MS): Termenul de dezbatere a proiectului de lege a sănătăţii a fost prelungit
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    13 Ian 2012   •   13:27

Termenul de dezbatere a proiectului de lege a sănătăţii a fost prelungit cu cel puţin încă 30 de zile, a declarat, vineri, Cristian Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, după întâlnirile cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno - Americane (AmCham) şi ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

Irimie a spus că la întâlnirile cu reprezentanţii celor două instituţii au fost abordate aspecte generale ale legii sănătăţii, urrmând ca modificările solicitate de participanţi să fie transmise sub formă de tabele comparative, ca bază pentru dezbateri punctuale, potrivit Agerpres.

"Noi dorim ca legea să fie funcţională în principal pentru pacienţi. S-a discutat cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno - Americane în principal pe asigurările private. A fost prezentat şi punctul de vedere legat de legislaţia medicamentului, pentru că au fost reprezentanţi şi din această zonă", a adăugat secretarul de stat.

El a accentuat că în principal s-a discutat despre participarea asiguratorilor privaţi, partea americană propunând amendamente.

"Neclarităţile vizează felul cum se va aplica legea, cum vor participa asiguratorii pentru că nu toată lumea a înţeles principiile legii", a explicat Cristian Irimie.

×
Subiecte în articol: pacienti amendamente
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close