Antena 3 CNN Actualitate Cristian Rizea a fost cazat la penitenciarul Rahova: "Nu vă gândiţi ce e în spatele meu? Mânca-v-aş gura voastră!"

Cristian Rizea a fost cazat la penitenciarul Rahova: "Nu vă gândiţi ce e în spatele meu? Mânca-v-aş gura voastră!"

Cristian Rizea, fostul deputat fugar extrădat în România după ce a fost declarat indezirabil în Moldova, acolo unde locuia după ce a fost condamnat la noi în ţară, a fost încarcerat.

de Georgiana Adam    |    28 Apr 2023   •   15:04

Din Republica Moldova, unde fugise în urmă cu cinci ani, Rizea a fost cazat joi noapte în Penitenciarul Rahova, unde va avea un regim închis.

Controversatul politician era fugit la Chişinău de mai bine de cinci ani, unde avea de executat o condamnare de 4 ani și 8 luni de închisoare pentru corupţie.

Cristian Rizea a fost reţinut joi la Chişinău şi declarat indezirabil în Republica Moldova pe o perioada de 15 ani. Fostul deputat a fost preluat imediat de autorităţile din România.

În noiembrie 2020, Rizea a cerut azil politic însă cererea sa a fost respinsă. Cu toate acestea, a rămas la Chişinau şi a încercat să se implice şi în viaţa politică de peste Prut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Eu, aici, am dat jos procurorul general, eu hărţuiesc ministra de Interne, pe ministrul Justitiţiei.

Păi, nu vă gândiţi ce e în spatele meu, că nu sunt singur pe drum? Mânca-v-aş gura voastră!

Cei care mă sprijină, sunt structuri, da, sunt structuri ale serviciilor secrete, e clar?", spunea Cristian Rizea.

Cristian Rizea avea probleme şi cu justiţia din Moldova. Fostul PSD-ist a fost învinuit de procurorii moldoveni că a minţit că nu are probleme cu legea atunci când i-au fost perfectate actele pentru cetăţenie. 

Adrian Ursu: "De fapt, vorbim despre o expulzare, nu despre o extrădare"

Pe rolul instanţelor moldoveneşti se mai aflu, de asemenea, alte 20 de dosare în care politicianul este implicat.

În ultimul timp, Rizea pretindea că este "jurnalist european" şi a încercat să îşi deschidă o televiziune la Chişinău.

"Nu mi-e clară procedura deocamdată. Cred că, de fapt, vorbim despre o expulzare, nu despre o extrădare, ceea ce e diferit din punct de vedere politic.

Aşa că s-a recurs la această soluţie, de declarare a sa ca indezirabil, pentru a putea fi realizată expulzarea şi a putea fi preluat de autorităţile poliţieneşti din România.

În plus, am asistat în toţi aceşti ani la tipul acesta de sfidare de acolo, de peste graniţă, practicată de un personaj absolut insalubru care se erija în reprezentant al unor structuri, al unui sistem. 

Nu zic că nu o fi fost, dar e limpede că ceva s-a "defectat" la un moment dat şi ceea ce a fost protecţie pentru el nu s-a mai ţinut", a spus Adrian Ursu, realizator, vineri, Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Cristian Rizea
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close