Antena 3 CNN Actualitate Cristoiu: Am avut de-a face cu o diversiune

Cristoiu: Am avut de-a face cu o diversiune

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că prof. Adrian Streinu Cercel nu va fi demis şi avertizează că, în condiţiile în care PNL şi preşedintele Iohannis s-au prăbuşit în sondaje, se încearcă atât o revenire în materie de comunicare, cât şi de manipulare a opiniei publice de către regimul Iohannis.

Cristoiu: Am avut de-a face cu o diversiune
Sursa foto: Antena 3
22 Apr 2020   •   18:11

Ion Cristoiu explică de ce documentul Balş mai face încă valuri, deşi preşedintele Iohannis nu s-a mai referit miercuri la protejarea persoanelor de peste 65 de ani în contextul relaxării restricţiilor după 15 mai, aşa cum a făcut marţi.

„Evoluţia evenimentelor confirmă ipoteza mea, care ieri părea hazardată, şi anume că apariţia documentului, dramatizarea lui este o diversiune. De acuma devine teză că avem de-a face cu o operaţiune electorală, nu ştiu de cine pusă la cale, dar sigur cu acceptul lui Adrian Streinu Cercel. (...)

Noi am avut de-a face ieri cu apariţia unui text în presă, încă neasumat oficial, de dl Cercel sau Institut (...) deci eu cred că ne-am aflat în faţa unei operaţiuni clasice. Plecând de la un document real, s-a inventat un pericol prin manipulare, după modelul teroriştilor din decembrie, chiar şi după modelul supervirusului, pericolul ca seniorii să fie carantinaţi”, a afirmat jurnalistul, potrivit Mediafax.

Ion Cristoiu susţine că acest document i-a dat posibilitatea lui Klaus Iohannis să iasă cu declaraţii şi să puncteze electoral prin liniştirea persoanelor de peste 65 de ani. În opinia sa, Iohannis a câştigat, dar întrebarea care rămâne este ce a câştigat sau ce a pierdut prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Balş, că de demis nu crede că va fi demis.

„E clar, s-a referit şi premierul şi faptul că astăzi s-a continuat acest scandal arată că a fost vorba de o operaţiune. A câştigat foarte bine Klaus Iohannis. Întrebarea pe care mi-o pun eu, ca cetăţean cinstit, este ce a câştigat şi ce a pierdut din această afacere Adrian Streinu Cercel. Am văzut că s-a pus în discuţie să fie dat afară. Nu cred că va fi dat afară pentru că a fost această manipulare cu acceptul lui. El putea ieri să spună din start că şi starea de urgenţă interzice asemenea scurgeri şi poate să ceară ştergerea lui de pe site”, a susţinut Ion Cristoiu.

Jurnalistul avertizează că vor urma şi alte operaţiuni de manipulare a opiniei publice în condiţiile în care şi preşedintele Iohannis şi PNL s-au prăbuşit în sondaje şi trebuie să recâştige procentele pierdute.

„E clar după mesajul de astăzi că avem de-a face şi cu o campanie electorală. Preşedintele s-a prăbuşit în sondaje până acum, s-a prăbuşit şi PNL, şi se încearcă acum o revenire şi în materie de comunicare, şi în materie de diversiuni. O să ne aştepte multe alte asemenea operaţiuni de manipulare a opiniei publice de către oamernii regimului Klaus Iohannis care au, desigur, interesul să recâştige electoral punctele pierdute”, a subliniat Ion Cristoiu.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close