Antena 3 CNN Actualitate Cristoiu, previziune-șoc: Vă garantez că vor umbla la termometre!

Cristoiu, previziune-șoc: Vă garantez că vor umbla la termometre!

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să organizeze consultări publice pe tema organizării Evaluării Naţionale şi a Bacalureatului şi nu să meargă la Klaus Iohannis, care a luat o decizie ce va crea probleme.

Cristoiu, previziune-șoc: Vă garantez că vor umbla la termometre!
28 Mai 2020   •   18:56

Ion Cristoiu spune că decizia de a amâna examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru copii care au temperatură mai mare de 37,3 C este o mare tâmpenie.

„Cred că visul lui Anisie şi Ludovic Orban ar fi fost să nu se organizeze Evaluarea Naţională şi Bac-ul pentru că fi un mare balamuc. Decizia de a amâna examenele pentru cei care au temperatură mare este o mare tâmpenie. Cei care aveau temperatură mare puteau să meargă în altă sală, dar Klaus Iohannis a impus să amâne examenul. Decizia va stârni foarte multe probleme. E vorba despre întoarcerea din drum a unui elev pornit să dea Bacalaureatul”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu se declară nedumerit de ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Educaşiei, Monica Anisie, plătiţi foarte bine, nu au luat ei o decizie privind organizarea examenelor, ci s-au dus la preşedintele Iohannis.

„Avem un ministru al Educaţiei şi un premier. Ei iau o căciulă de bani ca să ia o decizie în legătură cu Bacalaureatul. Dl. Klaus Iohannis e mai luminat, de ce s-au dus ministrul Educaţiei şi premierul la Cotroceni? Peste ministrul Educaţiei este naţiunea, societatea, elevii, de ce s-a dus să-i ceară sfatul preşedintelui? Mi s-a părut un exerciţiu de ceauşism fără precedent şi rezultă că Iohannis a decis. Dar va fi şi responsabil de această problemă pentru că noutatea e că se dă examen, se dă Bacalaureat, dar atunci când te găseşte cu 37,5 ... dar eu cred că vor umbla ei, vă garantez eu că vor umbla că oricum alea sunt nişte chinezării de doi lei. O să umble la fiecare şcoală. O să spună bă umblaţi la ele să nu facă 37 cu 4 că e jale”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu atrage atenţia nu s-a luat o decizie privind purtarea măştilor la examene, afirmând că ar fi fost mai bine dacă se renunţa la controlul epidemiologic.

„Nu s-a decis în legătură cu măştile ceea ce e o foarte mare problemă. Purtarea măştii poate să afecteze emoţiile, capacitatea de concentrare. În loc să se adreseze colectivităţilor, naţiunii, ministrul Educaţiei, singura care poate să decidă, s-a dus la alt om şi Klaus Iohannis a decis că cei care au temperatură vor da examenul în toamnă. Mă îndoiesc că elevii şi părinţii vor fi încântaţi că, deşi ei, s-au pregătit au avut ghinion şi se duc la toamnă (...) Până acum amânarea avea legătură cu elevul, dar acum e în afara voinţei elevului (...) Cred că trebuia renunţat la acest control epidemiologic. Oricum e o comedie peste tot şi se putea face o excepţie”, a conchis jurnalistul.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Procurorul "Ştii cine sunt eu?", afacere imobiliară de milioane de euro
x close