Antena 3 CNN Actualitate Criză de bilete de trimitere. Pacienții români riscă să nu poată fi consultați de medicii de familie

Criză de bilete de trimitere. Pacienții români riscă să nu poată fi consultați de medicii de familie

O nouă criză în Romania! Criză de bilete de trimitere! Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov avertizează că formularele de trimitere lipsesc din nou.

Criză de bilete de trimitere. Pacienții români riscă să nu poată fi consultați de medicii de familie
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    23 Mai 2022   •   09:51

Medicii din alte specialităţi medicale, atât din spitale, cât şi din ambulatorii, continuă să le solicite pacienţilor bilete de trimitere de la medicul de familie chiar şi în situaţii în care aceste tipizate nu sunt necesare, acuză Sandra Alexiu.

Aceasta a explicat la Antena 3 cum s-a ajuns în această situație.

"În toată țara sunt din ce în ce mai mulți colegi care spun că nu le găsesc. Noi le cumpărăm de la Casa de Asigurare, nu le primim. Le achiziționăm contra cost și trebuie întotdeauna să avem stoc, pentru că sunt la mare preț în România. Se solicită în număr mare. Și în momentul în care dispar este o mare problemă.

Există precizări în contractul pe care toți îl avem cu Casa de Asigurări, este o anexă care prevede bolile pentru care pacienții nu trebuie să se prezinte cu bilet de trimitere de la medicul de familie, ci se duc pur și simplu la control pentru că sunt deja luați în evidență. Sunt multe, peste 50 de patologii. De exemplu sarcina, bolile acute cu febră la copii, bolile endocrine, astm bronșic, bolile psihice", a precizat aceasta.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close