Antena 3 CNN Actualitate Revin gunoaiele pe străzile din Sectorul 1? Clotilde Armand întârzie plata noului contract de salubrizare

Revin gunoaiele pe străzile din Sectorul 1? Clotilde Armand întârzie plata noului contract de salubrizare

Sectorul 1 este pe cale să fie acoperit din nou de munţi de gunoaie. Primarul Clotilde Armand nu a efectuat prima plată către compania de salubritate, asumată prin noul protocol semnat în urmă cu o săptămână. Operatorul spune că mai are răbdare câteva zile, iar dacă sumele nu vor intra în conturi, va sista serviciile.

Revin gunoaiele pe străzile din Sectorul 1? Clotilde Armand întârzie plata noului contract de salubrizare
Sursa foto: Hepta
de Cristi Popovici    |    03 Sep 2021   •   21:30

Străzile din Sectorul 1 încep din nou să se umple de gunoaie. Aceste imagini au fost filmate astăzi în centrul oraşului. Sacii cu deşeuri stau sprijiniți de stâlpi, în timp ce oamenii spun că nu se vede nicio îmbunătățire pe străzi.

"Se maturau străzile, nu se mai matură nimic. Mizeria este în continuare mizerie. E același lucru în continuare", spune un bucureştean.

"E gunoi în continuare, da, este, vin de pe Dacia și este îngrozitor. Gunoaiele revarsă din coșuri", mai spune cineva.

Criza gunoiului pare că nu-şi găsește nici acum rezolvare, deşi primarul Clotilde Armand şi compania Romprest au semnat un protocol prin care compania îşi reia serviciile de curățenie pentru două luni, dar la jumătate din capacitate existentă în contractul inițial.

Protocolul nu a trecut însă de votul Consiliului Local. Consilierii PNL spun că ar fi găsit multe nereguli în documentul prezentat.

„Am găsit foarte multe străzi care au zero, pe acolo nu se va mai curată, nu va trece operatorul de salubritate, nu mai matura, nu mai spală strada şi nu mai ia gunoiul din pubele" a spus Dinu Gheorge, consilier local PNL .

La rândul lor, cei de la Romprest spun că încă nu le-au fost virați banii din noul protocol, iar dacă sumele nu le intră în conturi în zilele următoare, vor sista din nou serviciile de curățenie.

Nu-şi execută obligația principală contractuală, nu putem să prestăm şi mi-e teama ca vom fi nevoiți să luam iar acea măsură care a dus la criza aceea de a sista temporar și de a diminua serviciul de salubritate", spus Iancu Toader, avocatul companiei Romprest.

În tot acest timp, primarul Clotilde Armand se laudă pe Facebook că a redus la jumătate costurile cu salubrizarea iar prioritatea ei este binele cetăţenilor.

 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close