Antena 3 CNN Actualitate Cu targa în drum. Medicii de la SMURD, blocaţi de două maşini parcate neregulamentar (VIDEO)

Cu targa în drum. Medicii de la SMURD, blocaţi de două maşini parcate neregulamentar (VIDEO)

Cu targa în drum. Medicii de la SMURD, blocaţi de două maşini parcate neregulamentar (VIDEO)
29 Oct 2008   •   19:38

Au aşteptat cu bolnavul pe targă în mijlocul drumului. Un echipaj SMURD a aşteptat 10 minute până să ajungă la elicopter pentru că cele două căi de acces catre heliport erau blocate de 2 maşini parcate neregulamentar.
În jurul orei 11.20 elicopterul cu echipajul SMURD a aterizat pe heliportul spitalului din Constanţa. Medicii si asistentii au pregătit targa şi aparatura. Au mers apoi în spital să preia pacienta şi să o conecteze la aparate.
La ora 11.40, o maşină de marfă blochează aleea principală pe care sunt transportaţi bolnavii. După cinci minute, un alt şofer nu găseşte loc şi îşi lasă autoturismul pe a doua alee. Practic, drumurile către heliport sunt de acum blocate.
În jurul orei 12.10, medicii scot pacienta din spital însă spre surprinderea lor, nu au cum să o transporte la elicpoter. Şoferii nu au fost de găsit astfel că abia după 10 minute de chin echipajul a reuşit să transporte targa la elicopter.
Pacienta era în stare gravă, fiind victima unui accident rutier. De operativitatea cadrelor medicale depindeau şansele sale de supravieţuire. Cu toate acestea, conducerea spitalului spune că nu a fost sesizată în legătură cu incidentul iar şoferii care au parcat neregulamentar susţin că nu sunt de vină.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SMURD
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close