Antena 3 CNN Actualitate Culisele paradei militare de la 1 Decembrie

Culisele paradei militare de la 1 Decembrie

Culisele paradei militare de la 1 Decembrie
Sursa foto: Foto: Antena 3/ Intact Images/ Agerpres
01 Dec 2011   •   21:46

Pentru militari, Ziua Naţională a început mult mai devreme decât pentru noi toţi. Au fost aleşi pe sprânceană cu câteva săptămâni în urmă, iar azi noapte şi-au luat echipamentul şi tehnica militară şi s-au aşezat în formaţie. Iar la final, nu toate lucrurile au mers ca unse. Pe drumul spre unitate, un tanc a rămas în drum

Frigul şi oboseala nu au reuşit să-i demoralizeze pe militari. Fiecare şi-a ştiut clar rolul, iar scopul a fost ca în timpul defilării totul să arate perfect.

La fel şi poliţiştii. Iar când frigul a muşcat prea tare, s-au găsit soluţii. S-au înarmat cu pahare de cafea.

Odată cu ziua, au crescut şi emoţiile. Înainte de a trece prin faţa bucureştenilor adunaţi să-i admire, cei 1500 de militarii au fost atenţi la toate detaliile. De la mănuşile şi cască, până la steagurile prinse de maşini.

Timp de o oră, pe sub Arcul de Triumf au trecut maşini de luptă, soldaţi pe cai, scafandri şi luptatori din toate categoriile de arme. Iar pe deasupra au zburat aeronave Spartan, aeronave IAR -99 şoim şi  aparate MiG-21 LanceR. Un mare noroc dacă ne gândim că anul trecut vremea nu a permis aeronavelor să se ridice.

După o oră, toţi au plecat înapoi spre unităţi......nu fără incidente, însă.

„Bizonul", aşa cum numesc cunoscătorii Tancul TR 85 M1, a rămas în drum. Şi a aşteptat până când a fost recuperat.

 




×
Subiecte în articol: parada militara
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close