Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit Dumitru Titus Popa, fost director al TVR şi decan al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion

A murit Dumitru Titus Popa, fost director al TVR şi decan al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion

A murit Dumitru Titus Popa, fost director al TVR şi decan al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion
Sursa foto: Foto: ziarulprahova.ro
05 Ian 2011   •   09:35

Profesorul, ziaristul şi scriitorul Dumitru Titus Popa a încetat din viaţă în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, la vârsta de 70 de ani. Fost director general al Televiziunii Române, acesta a ocupat în ultimii ani postul de decan al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion. Înmormântarea va avea loc joi, la Cimitirul Bellu din Capitală.

Prof. univ. dr. Dumitru Titus Popa s-a născut în 1940. Licenţiat în Drept la Universitatea Bucureşti şi avocat în Baroul Bucureşti, acesta a deţinut mai multe funcţii importante de-a lungul timpului.

După trei ani petrecuţi în fruntea catedrei de presă din cadrul Facultăţii de ziaristică (1987 - 1990), Dumitru Titus Popa a fost, între anii 1993 şi 1994, secretar de stat în Guvernul Nicolae Văcăroiu, la Departamentul Informaţii Publice.

Din 1994 şi până în 1996, Dumitru Titus Popa a ocupat funcţia de director general al Televiziunii Române. Între 1995 şi 1999 a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Radiodifuziunii Române.
 
În 1990 a fost redactor-şef al săptămânalului "Românul", iar din 1993, timp de doi ani, a condus săptămânalul "Românul Magazin".

Membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi al Uniunii Scriitorilor din România, Dumitru Titus Popa a publicat studii şi eseuri literare, precum şi mai multe volume de poezie, bine primite de critică, numele său fiind inclus în enciclopedii şi volume de istorie literară.

Printre cărţile publicate de Dumitru Titus Popa se numără "Dreptul comunicării" (1999), "Deontologia profesiunii de ziarist" (2000) şi "Conceperea şi elaborarea ziarului" (2001). A fost un dascăl mult apreciat de studenţii săi şi de cadrele didactice universitare.

Trupul neînsufleţit al profesorului Dumitru Titus Popa a fost depus la Biserica Sf. Mihail şi Gavril din Bucureşti. Înmormântarea are loc joi, la ora 13:00, la Cimitirul Bellu din Capitală.

×
Subiecte în articol: a murit jurnalism director TVR
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close