Actriţa Marga Barbu va fi înmormântată vineri, la Cimitirul Bellu

02 Apr 2009   •   20:58
Actriţa Marga Barbu va fi înmormântată vineri, la Cimitirul Bellu marga barbu

S-a născut cu talentul unei mari actriţe. A fost admirată şi aplaudată timp de cinci decenii. Dar s-a stins încet, fără ca nimeni să-şi dea seama. Actriţa Marga Barbu va fi înmormântată vineri la Cimitirul Bellu, lângă soţul ei, scriitorul Eugen Barbu.

Marga Barbu a murit singură la spital. Corpul ei a rămas tot acolo. Sora ei, Olimpia, este bolnavă şi nu se poate ocupa singură de înmormântare.

?Am preluat eu toate aceste responsabilităţi că ea nu avea alte rude?, a declarat Corneliu Vadim Tudor.
La două zile de la dispariţie, vecinii actriţei sunt confuzi. Ştiu că a plecat cu ambulanţa joia trecută.

După moartea soţului, în 1993, Marga Barbu se izolase. Avea probleme cu inima şi locuia împreună cu sora ei mai mică. Cu toate acestea mulţi se înghesuiau să-i treacă pragul. Se ferea de micul ecran. Voia ca oamenii să o aibă ín minte ca în tinereţe. Nu s-a gândit că, astfel, lumea o va uita.

?Trăind în acest iureş, în România şi luându-ne cu atâtea probleme, oamenii îşi uită de multe ori artiştii?, a declarat Ştefan Velniciuc, preşedinte UCIN.

Marga Barbu nu a avut copii, ci doar un nepot. Visul ei de a deveni mamă se risipise cu ani în urmă, pe platoul de filmare. Avea 40 de ani şi era însărcinată în luna a cincea când un cal mai nărăvaş a făcut-o una cu pământul. A pierdut sarcina, dar a rămas îndrăgostită de Eugen Barbu până-n ultima clipă.

?Erau un cuplu foarte reuşit şi cu prestanţă în societate, făceau parte din highlife-ul ţării şi al capitalei, erau aşa-zişii mondeni ai perioadei respective?, a spus cascadorul Miron Murea.

Vineri, Marga Barbu va fi înmormântată lângă soţul ei, pe Aleea Scriitorilor de la Cimitirul Bellu.

Observator

Parteneri
x close