Antena 3 CNN Actualitate Cultură Anthony Suau, câştigătorul premiului pentru cea mai bună fotografie a anului 2008

Anthony Suau, câştigătorul premiului pentru cea mai bună fotografie a anului 2008

Anthony Suau, câştigătorul premiului pentru cea mai bună fotografie a anului 2008
16 Feb 2009   •   15:32

Un poliţist american care cercetează o casă evacuată din cauza crizei financiare. Aceasta este o scurtă descriere a pozei care a câştigat titlul de cea mai bună fotografie a anului 2008 în cadrul concursului World Press Photo. Fotografia îi aparţine lui Anthony Suau. El a realizat poza pentru revista americană Time.
Potrivit juriului, imaginea alb-negru uimeşte prin contraste. Deşi pare a fi desprinsă dintr-un război, nu reprezintă, totuşi, decât un poliţist care cercetează o casă, informează lepoint.fr.
?Acum războiul intră în casele oamenilor din cauza crizei financiare care îi pune în imposibilitatea de a-şi plăti ratele la credite? a spus MaryAnne Golon, preşedintele juriului care a desemnat cea mai bună fotografie a anului 2008.
Akinbode Akinbiyi, un alt membru al juriului, susţine că poza este excepţională deoarece oamenii se pot identifica cu tema fotografiei. ?Oamenii din întreaga lume vor gândi, (în momentul în care vor privi fotografia): ?Asta ni s-a întâmplat şi nouă!? ?.
Agenţia France Presse a câştigat premiul cel mare la categoria Best Spot News Photo, cu o fotogradfie care prezintă violenţele care au avut loc după alegerile din Kenya.
Priviţi aici pozele câştigătoare din cadrul concursului World Press Photo
Sursă foto: lepoint.fr
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close