Averea fabuloasă pe care Hitler o avea ascunsă în conturile din Elveţia. Totul a fost ţinut ascuns

de O.P.    |    27 Iun 2014   •   07:11
Averea fabuloasă pe care Hitler o avea ascunsă în conturile din Elveţia. Totul a fost ţinut ascuns

Adolf Hitler îşi făcea un obicei din a evita plata impozitelor, reuşind să ascundă o avere de aproximativ 4,5 miliarde de euro în mai multe conturi elveţiene, potrivit unei descoperiri făcute de istorici.

Documente noi arată că dictatorul nazist a strâns echivalentul a sute de milioane de lire sterline, bani pe care i-a ţinut ascunşi de poporul german, relatează dailymail.co.uk.

După moartea sa, s-a presupus suma a dispărut complet, împreună cu o colecţie de artă substanţială. Dar istoricii au reuşit acum să ia urma banilor prin documente despre taxe şi situaţii bancare. Potrivit acestora, Hitler ar fi ascuns evidenţa a 1,1 miliarde de mărci germane din acea perioadă, echivalentul a 4,5 miliarde de euro în prezent.

Hitler insista că discursurile sale publice îi aduceau sume mici de bani şi că nici măcar nu avea un cont în bancă. Dar un documentar recent numit "The Hunt For Hitler’s Missing Millions" ("Vânătoarea după milioanele lipsă ale lui Hitler") explorează felul în care a făcut în secret o avere uriaşă.

Astfel, liderul nazist a refuzat să plătească taxe, evitând plata a aproximativ 2.19 miliarde de euro înainte să adopte o lege care să îl scutească de plata impozitelor.

Parteneri
x close