Antena 3 CNN Actualitate Cultură Băsescu atacă din nou presa: Trusturile conduse de moguli discreditează autoritatea statului

Băsescu atacă din nou presa: Trusturile conduse de moguli discreditează autoritatea statului

Băsescu atacă din nou presa: Trusturile conduse de moguli discreditează autoritatea statului
Sursa foto: traian basescu
11 Feb 2009   •   18:01

Preşedintele Traian Băsescu a atacat, din nou, trusturile de presă spunând că patronii acestora încearcă să discrediteze autorităţile statului. Băsescu a cerut Guvernului să demonteze astfel de acţiuni prim măsuri concrete. Totuşi, şeful statului şi cel al Guvernului se întrec în apariţii publice la trustul fraţilor Paunescu.
Concret, Traian Băsescu a declarat miercuri că "În momentul de faţă se produce un fenomen exagerat. Acela de discreditare a statului. Şi îl fac deţinători de mari trusturi de presă, într-o singură idee. Nu autoritatea statului este cea care trebuie respectată, ci noi, mogulii, fără să ne întrebăm dacă am dobândit trusturi de presă luând bani de la FNI, de la Crescent sau de prin altă parte."
DECLARAŢIA PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU

Există totuşi mai multe lucruri la care preşedintele Traian Băsescu a uitat să se refere. Astfel, reşedintele Traian Băsescu a apărut recent la Conferinţa Naţională a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, cu tema "Priorităţi şi măsuri concrete anti-criză", braţ la braţ cu un controversat personaj, George Constantin Păunescu, şeful amintitei organizaţii.
Băsescu a dat, astfel, girul unei organizaţii a Patronatului condusă de un controversat om de afaceri, dar care are avantajul că şi-a pus trustul media la dispoziţia lui Traian Băsescu. Dovada faptului că în 2 săptămâni la postul deţinut de acesta s-au perindat şeful statului şi de două ori premierul Emil Boc.
Post Revoluţie, devalizarea Bancorex a fost unul din marile tunuri date de George Constantin Păunescu. El a fost acuzat oficial că nu a restituit împrumuturi de peste 200 de milioane de dolari la Bancorex, la care se adaugă dobânzile.
Afacerile fraţilor Păunescu sunt diversificate şi unele dintre ele extrem de controversate, cum ar fi preluarea Hotelului Intercontinental din Bucureşti, falimentarea Bancorex şi Bankcoop şi scandalul Dacair - BCR.
Grupul activează în comerţ exterior, industria hotelieră, achiziţii în domeniul imobiliar din SUA, servicii de comisionariat vamal, asigurări, activităţi portuare, transporturi terestre şi aeriene, o fabrică de mobilă la Arad, firma de pază Ghepardul, un casino. Aripa media a grupului cuprinde pe lângă un ziar naţional, şase posturi de radio locale, un post TV, ziare locale şi o tipografie la Craiova.
Antena3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close