Antena 3 CNN Actualitate Cultură Bronzurile chinezeşti din colecţia Y.S. Laurent, achiziţionate de un chinez care nu vrea să le plătească

Bronzurile chinezeşti din colecţia Y.S. Laurent, achiziţionate de un chinez care nu vrea să le plătească

Bronzurile chinezeşti din colecţia Y.S. Laurent, achiziţionate de un chinez care nu vrea să le plătească
Sursa foto: tablou
02 Mar 2009   •   12:57

Două bronzuri chinezeşti din colecţia Yves Saint Laurent - Pierre Bergé, care a fost scoasă la licitaţie la Paris, săptămâna trecută, au fost cumpărate de un colecţionar chinez care refuză să le plătească. Potrivit AFP, acesta susţine că cele două bronzuri fac parte din patrimoniul Chinei.
"Consider că oricare dintre chinezi ar fi procedat la fel în acest moment. Încerc să fiu la înălţimea responsabilităţilor mele", susţine cumpărătorul, Cai Mingchao, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Beijing.
Cai Mingchao nu a menţionat dacă refuză să plătească pentru nu are banii necesari sau dacă este vorba de o chestiune de principiu.
Niu Xiafeng, directorul adjunct al Fondului pentru patrimoniul naţional din China, a ţinut să facă şi el o declaraţie referitoare la acest incident. "După vânzarea lor (a sculpturilor), au existat multe speculaţii în privinţa identităţii cumpărătorului. Vă anunţ că acesta este un chinez şi că el merită admiraţia noastră", a spus Xiafeng.
În cadrul conferinţei de presă, Cai Mingchao şi Niu Xiafeng nu răspuns întrebărilor adresate de jurnalişti. Aceştia s-au limitat la a citi comunicatul.
Potrivit reprezentanţilor casei de licitaţii Christie's, cumpărătorul are la dispoziţie şapte zile pentru a vira banii în cont.
În cadrul aceleiaşi licitaţii, a fost vândută şi sculptura Madame LR a lui Constantin Brâncuşi. Opera de artă a făcut parte din colecţia de peste 700 de opere de artă care a aparţinut creatorului de moda Yves Saint Laurent.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close