Antena 3 CNN Actualitate Cultură Bucate pentru sufletul tău - reţete delicioase de Paşte, de la Felicia!

Bucate pentru sufletul tău - reţete delicioase de Paşte, de la Felicia!

Bucate pentru sufletul tău - reţete delicioase de Paşte, de la Felicia!
08 Apr 2009   •   11:47

Revista Felicia îţi oferă din 9 aprilie o dublă surpriză: un supliment cu reţete delicioase pe care le poţi găti de Paşte pentru cei dragi şi cele mai frumoase poveşti si experienţe personale ale vedetelor Antenelor, legate de Învierea Domnului! Cele 32 de pagini ale suplimentului vor ajuta gospodinele să pregătească o masă de Paşte savuroasă şi îmbelşugată, mai ales că reţetele au fost făcute de unul dintre cei mai buni bucătari români, Constantin Stanciu. ?Nu este greu să găteşti, dacă pui suflet şi dacă îţi place. Iar Paştele este o ocazie numai bună să facem bucate româneşti şi nu numai, bucate deosebite?, afirmă maestrul bucătar care a gătit în restaurante faimoase din Marea Britanie, Austria şi Insulele Cayman.

Suplimentul oferit de Felicia îţi dezvăluie care sunt cele mai potrivite ingrediente naturale cu care poţi vopsi ouăle şi care sunt micile secrete care te vor ajuta să prepari cele mai bune bucate tradiţionale: drob şi borş de miel, stufat, pască şi cozonac. Pentru o masă specială de Paşte, Felicia îţi oferă câteva reţete inedite: tartă cu ouă de prepeliţă, crostini cu somon afumat, cartofi wedges sau sparanghel cu prosciutto, file de ton negru cu ierburi aromate sau parfait de fistic cu ciocolată albă.

Pe lăngă reţete, Revista Felicia consemnează cele mai frumoase amintiri legate de sărbătorile pascale, dar şi cu ce gânduri întîmpină Naşterea Domnului vedetele Antenelor - Alessandra Stoicescu, Lucian Mândruţă, Gabriela Vrânceanu Firea, Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu, Geta Voinea, Roxana Ionescu, Crina Abrudan, Simona Gherghe şi Mihaela Tatu. Evocate cu emoţie şi duioşie, poveştile acestora îţi vor aduce aminte de bunici şi de copilărie şi te vor inspira să fii mai bun şi mai iertător.

Pentru Alessandra Stoicescu, Paştele este sărbătoarea de suflet. ?Toate serile de Paşte sunt speciale pentru că parcurgi acel drum al luminii, pe jos, către a-L întîlni pe Dumnezeu?, spune Alessandra.

Lucian Mândruţă aşteaptă cu nerăbdare Paştele, pe care îl va sărbători alături de cei dragi şi de cel mai tânăr membru al familiei, nepoţica Dana.

?Cele mai frumoase Sfinte Sărbători de Paşte din copilărie au fost cele în care mergeam cu familia la Biserica ?Sfântul Gheorghe? din centrul Bacăului, luam lumină la miezul nopţii şi apoi ne revenea sarcina de a păstra lumânările aprinse până acasă. Acum păstrez tradiţia şi în Bucureşti, alături de fiul meu Tudor şi soţul meu Răsvan?, mărturiseşte Gabriela Vrânceanu Firea.

?Făceam cu mare plăcere compoziţia pentru pască, şi, ca să fie foarte bună, trebuia să fie deja mâncată pe jumătate. Anul acesta, de Paşte, voi reedita bucuria acestei sărbători la Iaşi, alături de familia mea?, mărturiseşte Geta Voinea.

Pentru Andreea Berecleanu, sărbătorile de Paşte sunt legate ?de bunici şi de tradiţii, de Joia Mare şi de Vinerea Mare, de trecutul pe sub masă în haine noi şi de înconjurul Bisericii, de fabricarea paharului pentru lumânare.? Pentru Andrei Zaharescu, Paştele înseamnă emoţie şi amintiri foarte dragi.

Roxana Ionescu şi Mihaela Tatu îşi amintesc tradiţii îndrăgite: călcatul pe iarbă, spălatul cu apă sfinţită şi stropitul fetelor.

Crina Abrudan povesteşte despre ouăle încondeiate cu ajutorul unchiului său. ?Mama a fost nevoită să mai pună ouă la fiert, ca să punem pe masă, totuşi, un coş cu câteva ouă frumos vopsite?, spune Crina. Simona Gherghe dezvăluie cea mai frumoasă amintire legată de Paşte, când în noaptea de Înviere a nins ca în miezul iernii. Simona va petrece sărbătorile alături de familie, în casa bunicii din judeţul Buzău.
Pachetul revistă + supliment ?Bucate pentru sufletul tău? este 3.9 lei şi se distribuie împreună cu ediţia din 9 aprilie (numarul 142) a revistei Felicia.
Una dintre cele mai apreciate reviste săptămânale pentru femei, ?Felicia?, continuă să ofere produse editoriale de excepţie cititoarelor sale, cadouri pentru inimă şi suflet: pe de o parte muzică - cd-uri cu vocile de aur ale şlagărului românesc (Angela Similea, Nelu Ploieşteanu, Mirabela Dauer, Marcel Pavel, Gabriel Dorobanţu, Adrian Daminescu, Ovidiu Komornyik, Monica Anghel, Sanda Ladoşi, Anastasia Lazariuc, Carmen Tradafir) şi carte ? ghiduri practice pentru o viaţă sănătoasă (Ghidul alimentelor sănătoase, 1000 de reteţe pentru bucătari amatori, SLIM - Cum am dat jos 30 kilograme şi nu le-am mai pus înapoi, Dicţionarul plantelor de leac, Ghidul caloriilor, Biblia alimentelor, Ghidul Feng Shui, Ghidul astrologic şi Carte românească de vise).


RevistaFelicia.ro

×
Subiecte în articol: Revista Felicia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close