Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cel mai mare careu de cuvinte încrucişate din lume, expus în Ucraina

Cel mai mare careu de cuvinte încrucişate din lume, expus în Ucraina

Cel mai mare careu de cuvinte încrucişate din lume, expus în Ucraina
09 Ian 2009   •   17:31

Cel mai mare careu de cuvinte încrucişate din lume, cu o înălţime de 30,5 metri, a fost expus pe peretele unei clădiri rezidenţiale din Lvov, Ucraina. Evenimentul face parte dintr-o campanie de promovare a turismului în acest oraş. Lvov este inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO din 1998, anunţă telegraph.co.uk.
Rezolvarea careului de cuvinte încrucişate nu a fost tocmai floare la ureche. Indiciile pentru completarea careului au fost împrăştiate în întreg oraşul, prin parcuri, fântâni, teatre, cele mai imporatnte puncte de atracţie ale oraşului. Astfel, vizitatorii Lvov-ului sunt încurajaţi să se plimbe prin oraş şi să descifreze indiciile.
Din cauza mărimii careului, acesta nu poate fi completata de mână. Artiştii responsabili de acest proiect au inventat o metodă mai puţin obişnuită de a afişa răspunsurile. În timpul nopţii, sunt aprinse literele fluorescente din casete, pentru a se vedea soluţiile. Pasionaţii pot veni în fiecare noapte pentru a vedea dacă au găsit răspunsul corect.
Paradoxul imensului careu de cuvinte încrucişate constă în faptul că a fost creat pentru a atrage turiştii în oraş, dar cuvintele sunt scrise în alfabetul chirilic.
Lvov este situat în vestul Ucrainei., la frontiera cu Polonia. Este un centru cultural important. Centrul istoric al oraşului a fost inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO în 1998.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close