x close

Cel mai mare careu de cuvinte încrucişate din lume, expus în Ucraina

09 Ian 2009   •   17:31
Cel mai mare careu de cuvinte încrucişate din lume, expus în Ucraina

Cel mai mare careu de cuvinte încrucişate din lume, cu o înălţime de 30,5 metri, a fost expus pe peretele unei clădiri rezidenţiale din Lvov, Ucraina. Evenimentul face parte dintr-o campanie de promovare a turismului în acest oraş. Lvov este inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO din 1998, anunţă telegraph.co.uk.
Rezolvarea careului de cuvinte încrucişate nu a fost tocmai floare la ureche. Indiciile pentru completarea careului au fost împrăştiate în întreg oraşul, prin parcuri, fântâni, teatre, cele mai imporatnte puncte de atracţie ale oraşului. Astfel, vizitatorii Lvov-ului sunt încurajaţi să se plimbe prin oraş şi să descifreze indiciile.
Din cauza mărimii careului, acesta nu poate fi completata de mână. Artiştii responsabili de acest proiect au inventat o metodă mai puţin obişnuită de a afişa răspunsurile. În timpul nopţii, sunt aprinse literele fluorescente din casete, pentru a se vedea soluţiile. Pasionaţii pot veni în fiecare noapte pentru a vedea dacă au găsit răspunsul corect.
Paradoxul imensului careu de cuvinte încrucişate constă în faptul că a fost creat pentru a atrage turiştii în oraş, dar cuvintele sunt scrise în alfabetul chirilic.
Lvov este situat în vestul Ucrainei., la frontiera cu Polonia. Este un centru cultural important. Centrul istoric al oraşului a fost inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO în 1998.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Ucraina
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati