Antena 3 CNN Actualitate Cultură Coproducţia românească ?Katalin Varga? a obţinut Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin

Coproducţia românească ?Katalin Varga? a obţinut Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin

Coproducţia românească ?Katalin Varga? a obţinut Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin
Sursa foto: Katalin Varga
15 Feb 2009   •   13:13

Filmul "Katalin Varga", o coproducţie România - Marea Britanie - Ungaria a câştigat Ursul de Argint pentru contribuţia artistică remarcabilă la Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Regizat de britanicul Peter Strickland şi produs de Oana şi Tudor Giurgiu, filmul "Katalin Varga" s-a bucurat de recenzii favorabile din partea jurnaliştilor străini încă din seara premierei la Berlinală.
Filmul spune povestea lui Katalin, interpretată de actriţa clujeancă Hilda Peter, o femeie izgonită de soţ după ce acesta a aflat că nu e părintele copilului ei. Neavând de ales, Katalin pleacă în căutarea adevăratului tată.
Ursul de Aur a fost adjudecat de filmul peruan ?La teta asustada?, semnat de Claudia Llosa. Eroina principală, Fausta, suferă de o boală foarte rară, care se transmite prin laptele matern al femeilor violate în timpul luptelor cu grupările teroriste din Peru.
Sursa foto: Mediafax
Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close