Antena 3 CNN Actualitate Cultură Euronews va emite şi în limba turcă, din ianuarie 2010

Euronews va emite şi în limba turcă, din ianuarie 2010

Euronews va emite şi în limba turcă, din ianuarie 2010
Sursa foto: euronews
03 Mar 2009   •   10:22

Canalul Euronews şi Radio-Televiziunea Turcă (TRT) au semnat recent un acord privind lansarea, din ianuarie 2010, a versiunii în limba turcă a Euronews. Astfel, TRT va intra în rândul acţionarilor canalului internaţional de ştiri, anunţă Agerpres.
Turca va fi cea de-a noua limbă în care va emite Euronews. Canalul mai emite şi în engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, portugheză, rusă şi arabă.
Programul în limba turcă va fi disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, în reţeaua de sateliţi a Euronews. Postul ar putea atinge o audienţă ce numără peste253 de milioane de spectatori din 142 de ţări.
Euronews în turcă va fi distribuit în întreaga Turcie de către TRT, atât prin reţelele analogice, cât şi prin cele digitale, prin cablu, satelit, IPTV sau televiziune mobilă.
Programele Euronews în turcă vor fi produse la sediul Euronews din Lyon (Franţa), de o echipă permanentă formată din 20-30 de persoane, printre care şi 17 jurnalişti turci.
În momentul lansării noului canal Euronews, Istanbul va fi capitală culturală europeană, iar Franţa va celebra Turcia în cadrul seriei de manifestări grupate sub genericul ?Sezonul turcesc?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close