Antena 3 CNN Actualitate Cultură Financiarul te ghidează prin capitalele Europei - o nouă destinaţie, Roma!

Financiarul te ghidează prin capitalele Europei - o nouă destinaţie, Roma!

Financiarul te ghidează prin capitalele Europei - o nouă destinaţie, Roma!
15 Dec 2008   •   14:45

Sărbătorile vă poartă în Cetatea Eternă? Financiarul vă oferă un ghid practic cu care să vă descurcaţi la faţa locului. Cele mai renumite muzee şi monumente, cele mai bune hoteluri şi restaurante, cele mai atractive magazine, cele mai spectaculoase distracţii alături de cele mai complete hărţi ale capitalei Italiei, le găsiţi în Ghidul oraşului Roma, marţi 16 decembrie, numai împreună cu Financiarul!
Cu ajutorului acestui ghid, capitala Italiei va deveni dintr-un oraş necunoscut unul pe care-l poţi cunoaşte ca-n palmă. Top 10 Roma este organizat în liste de câte zece, fie că este vorba de monumente, muzee, restaurante, hoteluri sau locuri de distracţie astfel încât nimeni să nu se simtă străin în oraşul care aminteşte la fiecare pas de Imperiul Roman şi care a influenţat istoria Europei într-o măsură covârşitoare.
Primul capitol este destinat celor mai importante 10 locuri ce trebuie vizitate de turistul ajuns în oraşul lui Remus şi Romulus, începând cu: Panteonul,cel mai bine conservat templu antic, Forumul Roman, centrul vieţii politice a fostului imperiu, Colosseumul, cel mai cunoscut amfiteatru roman al lumii, Vaticanul, cetatea de scaun a Papilor, Galeria Borghese , unul dintre cele mai valoroase palate ale lumii datorită operelor de artă găzduite, Muzeele Capitoline, Muzeul Naţional al Romei, Biserica Santa Maria del Popolo, Biserica San Clemente şi multe alte monumente pe care vă invităm să le vizitaţi sub îndrumarea acestui ghid.
În cel de-al doilea capitol al ghidului, intitulat ?Turul Oraşului?, sunt oferite 10 propuneri de trasee ce au ca punct central câte o capodoperă specifică oraşului, printre care şi: Piazza Navona, Panteonul, Campo de?Fiori, Treptele Spaniole ? Villa Borghese.
Ultimul şi cel mai important capitol pentru cei ce vizitează pentru prima dată capitala cu cea mai mare densitate de monumente istorice, clasice şi culturale, este cel dedicat sfaturilor practice, şi anume: perioadele cele mai potrivite călătoriei, zonele recomandate pentru cazare, locuri rău famate, sfaturi pentru cei cu buget limitat, dar şi pentru persoanele cu handicap, informaţii privind cumpărăturile, băncile şi securitatea, toate într-un ghid care nu trebuie să vă lipsească din valiză pe întreaga perioadă a vizitei.
Pachetul ziar + carte ?Ghidul Roma? poate fi achiziţionat la preţul de doar 7,5 lei şi se distribuie împreună cu ediţia din 16 decembrie a Financiarului.
Vedeţi suplimentele Financiarul
Succesiunea ghidurilor este următoarea:
1. Ghidul Viena (marţi, 2 decembrie)
2. Ghidul Paris (marţi, 9 decembrie)
3. Ghidul Roma (marţi, 16 decembrie)
Financiarul.com

×
Subiecte în articol: Financiarul
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close