Antena 3 CNN Actualitate Cultură Financiarul te invită în Universul Cunoaşterii cu ?Raftul de cultură generală?

Financiarul te invită în Universul Cunoaşterii cu ?Raftul de cultură generală?

Financiarul te invită în Universul Cunoaşterii cu ?Raftul de cultură generală?
04 Feb 2010   •   16:48

Din 5 februarie, în fiecare vineri, FINANCIARUL continuă seria colecţiilor fundamentale şi te introduce în Universul Cunoaşterii cu ajutorul ?RAFTULUI de CULTURĂ GENERALĂ?, o colecţie extinsă, indispensabilă oricărei biblioteci. Veritabilă investiţie culturală pentru o bună educaţie, ?RAFTUL DE CULTURĂ GENERALĂ? reuneşte ghiduri esenţiale, bogat ilustrate şi accesibile tuturor. De la istoria artei la mitologie şi până la învăţăturile Bibliei, cea mai nouă colecţie FINANCIARUL realizată împreună cu editura LITERA vă oferă toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a vă satisface orice curiozitate. Pachetul ziar +carte costă 15 ron şi va fi disponibil la toate punctele de difuzare de presă.

ARTA, MITOLOGIA şi BIBLIA sunt primele trei domenii din ?RAFTUL DE CULTURĂ GENERALĂ?. Cele mai importante opere de artă, mituri şi credinţe din istoria omenirii sunt explicate detaliat, evidenţiindu-se rolul şi locul lor în dezvoltarea civilizaţiei umane. Explicaţiile sunt completate de peste 3.000 de ilustraţii sugestive, reproduceri şi fotografii, care transformă fiecare pagină într-o lectură fascinantă şi accesibilă. Formatul fiecărui volum este de 17,5 x 23 cm iar numărul de pagini este cuprins între 144 şi 180. Colecţia apare în condiţii grafice impresionante, un layout atractiv, ilustraţii spectaculoase, copertă cartonată, hârtie lucioasă.

Succesiunea volumelor colecţiei FINANCIARUL ?RAFTUL de CULTURĂ GENERALĂ? este următoarea:
ARTA PLASTICĂ
- Volumul 1 - Din preistorie la Renaşterea timpurie (5 februarie)
- Volumul 2 ? De la apogeul Renaşterii până în secolul XVIII (12 februarie)
- Volumul 3 - Din secolul XIX până azi (19 februarie)
MITOLOGIA
- Volumul 4 --Orientul Apropiat, Egiptul, Grecia (26 februarie)
- Volumul 5 ? Roma, scandinavii, celţii, Americile (5 martie)
- Volumul 6 ? India, China, Japonia, Africa, Australia şi Oceania (12 martie)
BIBLIA
- Volumul 7 ? Vechiul Testament: de la creaţie la judecători (19 martie)
- Volumul 8 ? Vechiul Testament: De la regi la profeţi (26 martie)
- Volumul 9 - Noul Testament: Viaţa lui Iisus (2 aprilie)

Primul titlu al colecţiei, ?ARTA PLASTICĂ. O ISTORIE VIZUALĂ?, este un ghid al acestui muzeul extraordinar care este lumea şi o lectură fascinantă despre locul şi rolul pe care arta, fie că e vorba de pictură, sculptură sau arhitectura, l-a avut în istoria umanităţii. Cele trei volume dedicate artei vă vor ajuta să descoperiţi opere din preistorie şi până în prezent, curentele artistice şi stilurile fiecărei perioade şi cei mai de seamă artişti ai omenirii.

De la picturile rupestre la operele cubiste din secolul XX, de la templele greceşti la stampele japoneze, ARTA PLASTICA. O ISTORIE VIZUALA propune o incursiune cronologică prin cele opt epoci fundamentale ale istoriei artei şi oferă o perspectivă clară asupra celor mai importante momente ale ei. Pasionaţii de istoria artei vor descoperi povestea capodoperelor şi a creatorilor lor, de la primele manifestări artistice la înfloritoarele civilizaţii antice, de la Evul Mediu bizantin şi Renaştere la suprarealismul lui Dali şi minimalismul anilor 60.
?RAFTUL de CULTURĂ GENERALĂ? este cea de-a cincea colecţie editorială lansată de cel mai popular cotidian de afaceri FINANCIARUL, după MAREA ENCICLOPEDIE a STATELOR LUMII, MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOA{TERII, MAREA ISTORIE ILUSTRATĂ a LUMII şi DESCOPERĂ LUMEA. Pe lângă acestea Financiarul a oferit cititorilor săi deopotrivă literatură de business şi de înţelegere a relaţiilor politico-economice internaţionale: ?Gândeşte ca un campion? şi ?Eşecul în afaceri. 10 reguli de urmat?, ?Putin şi noua Rusie?. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.

Financiarul.com

×
Subiecte în articol: Financiarul
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close