Antena 3 CNN Actualitate Cultură Financiarul vă oferă cea mai complexă retrospectivă a civilizaţiei umane: colecţia Marea Enciclopedie a Cunoaşterii!

Financiarul vă oferă cea mai complexă retrospectivă a civilizaţiei umane: colecţia Marea Enciclopedie a Cunoaşterii!

Financiarul vă oferă cea mai complexă retrospectivă a civilizaţiei umane: colecţia Marea Enciclopedie a Cunoaşterii!
07 Mai 2009   •   11:08

Financiarul şi Editura Litera vă propun din 8 mai să descoperiţi evoluţia civilizaţiei umane cu ajutorul unei colecţii spectaculoase: MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOAŞTERII, un proiect realizat cu sprijinul BCR. Colecţia cuprinde 6 volume care însumează peste 500 de pagini şi se distribuie, în fiecare vineri, câte un volum pe săptămână, numai cu Financiarul. Cele şase volume ale lucrării prezintă informaţii esenţiale din toate domeniile majore ale vieţii sociale şi economice, ştiinţei, tehnologiei, filozofiei, artei, muzicii şi religiei. Indispensabilă în orice casă, bibliotecă sau birou, ENCICLOPEDIA CUNOAŞTERII rezumă cele mai importante idei, descoperiri şi realizări ale inteligenţei umane, pe parcursul a mii de ani de dezvoltare a civilizaţiei umane, explicând importanţa lor pentru progresul şi confortul cotidian.

Această istorie succintă dar edificatoare a culturii şi civilizaţiei acoperă o lungă perioadă de timp, de la apariţia limbajului în preistorie până la tendinţa de globalizare din prezent. La începuturi, cultura a acţionat ca un catalizator, unind indivizii în grupuri în numele supravieţuirii. Odată cu apariţia primelor comunităţi sedentare, lumea începe să se organizeze şi politic, lucru dovedit de piramidele egiptene. Perioada clasică a pus temelia Renaşterii care, la rândul ei, a pavat drumul spre elaborarea convenţiilor sociale şi politice în Epoca Iluminismului, perioadă care a influenţat actualul concept de guvernare. Istoria culturii clarifică legăturile dintre trecut şi prezent şi contribuie la o mai bună înţelegere a lumii contemporane, marcată de globalizare şi extinderea mediilor de comunicare.

MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOAŞTERII este o lectură pe care cititorul o va găsi cu siguranţă irezistibilă iar cele peste 2.000 de fotografii, reproduceri, ilustraţii şi hărţi beneficiază de o prezentare deosebită, inovatoare şi în acelaşi timp uşor accesibilă. Fiecare volum prezintă un scurt istoric al domeniului pe care îl abordează, combinat cu informaţii succinte care plasează evenimentele în contextul epocii, prezintă detalii interesante şi inedite, grafice, informaţii cheie ilustrate, mici secrete şi explicaţii. Personalităţilor marcante din fiecare domeniu li se dedică paragrafe speciale iar în final fiecare secţiune menţionează problemelor importante şi nerezolvate până astăzi.

Succesiunea volumelor este următoarea:
1. Volumul 1 - UNIVERSUL şi PAMÂNTUL (vineri, 8 mai)
2. Volumul 2 ? ŞTIINŢĂ şi PROGRES ( vineri, 15 mai)
3. Volumul 3 - SOCIETATE şi ECONOMIE (vineri, 22 mai)
4. Volumul 4 - RELIGIE şi FILOZOFIE (vineri, 29 mai)
5. Volumul 5 ? ARTĂ şi LITERATURĂ (vineri, 5 iunie)
6. Volumul 6 - LUMEA ASTĂZI (vineri, 12 iunie)

Coordonatorul colecţiei este DAVID WALLECHINSKY, istoric şi scriitor renumit, care a publicat până în prezent numeroase volume de cultură generală. A contribuit la redactarea a 19 cărţi, cele mai cunoscute fiind seria ?People's Almanac? (considerată un predecesor al Wikipedia) şi ?Secolul 20: Istoria fără părţile plictisitoare?. |n prezent este editor al revistei Parade Magazine.

Pachetul ziar + primul volum al ?Marii Enciclopedii a Cunoaşterii ? ?Planeta Albastră" costă 14.9 lei şi se distribuie împreună cu ediţia din 8 mai a Financiarului.

MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOAŞTERII este cea mai nonă colecţie editorială lansată de Financiarul, după MAREA ISTORIE ILUSTRAT~ A LUMII şi DESCOPER~ LUMEA (2008). Pe lângă acestea Financiarul a oferit cititorilor săi deopotrivă literatură de business şi de întelegere a relaţiilor politico-economice internaţionale: ?Gândeşte ca un campion? şi ?Eşecul în afaceri. 10 reguli de urmat?, ?Putin şi noua Rusie?. Lor li se adaugă colecţia de articole Harvard Business Review şi Ghiduri Turistice Vizuale. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.

Financiarul.com

×
Subiecte în articol: Financiarul
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close