Antena 3 CNN Actualitate Cultură Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, noi demersuri pentru protejarea patrimoniului UNESCO

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, noi demersuri pentru protejarea patrimoniului UNESCO

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează conferința educațională WebDidactica, cu tema „Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO din România, punte între trecut, prezent și viitor”.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, noi demersuri pentru protejarea patrimoniului UNESCO
Sursa foto: Agerpres
de Alexandra Dima    |    16 Mar 2023   •   18:24

Într-o societate în care obiectivele și valorile se schimbă cu o ușurință extraordinară, este esențial să educăm copiii să învețe și să aprecieze ceea ce este cu adevărat important. Unul dintre aceste aspecte cruciale este patrimoniul cultural al României, o moștenire bogată și diversă care merită să fie cunoscută și transmisă generațiilor viitoare. Astfel, prin învățarea acestor valori și a istoriei strămoșilor noștri, copiii vor dezvolta un simț al apartenenței și al responsabilității față de conservarea și promovarea patrimoniului național.

Pentru a sprijini acest demers, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează conferința educațională WebDidactica, cu tema „Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO din România, punte între trecut, prezent și viitor”.

Acest eveniment, organizat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, își propune să aducă în prim-plan importanța patrimoniului cultural național și să încurajeze participanții să promoveze activități care vizează educația prin și pentru patrimoniu.

Obiectivele conferinței sunt promovarea și înțelegerea Patrimoniului Cultural UNESCO din România, stârnirea curiozității copiilor și tinerilor pentru cunoașterea și descoperirea semnificațiilor acestuia, precum și relevanța acestor locuri pentru istoria țării noastre.

De ce este important să prețuim patrimoniul cultural al țării în care trăim?

Patrimoniul cultural reflectă identitatea și istoria națiunii noastre. Este o dovadă a moștenirii culturale pe care o lăsăm urmașilor noștri și reprezintă o parte importantă a identității noastre culturale. De asemenea, patrimoniul cultural poate oferi oamenilor o perspectivă asupra istoriei și dezvoltării culturale a unei țări. Prin conservarea patrimoniului cultural, putem păstra și transmite informații și tradiții valoroase despre istoria și cultura țării noastre. Totodată, el poate avea o contribuție importantă la dezvoltarea economică a țării. Patrimoniul cultural poate fi o atracție turistică importantă și poate aduce beneficii economice.

×
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close