Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ion Cristoiu: Nu plec din trust, ci doar de la o emisiune

Ion Cristoiu: Nu plec din trust, ci doar de la o emisiune

Ion Cristoiu: Nu plec din trust, ci doar de la o emisiune
26 Dec 2008   •   21:00

Şi în acest an, Traian Băsescu a dominat scena politică din România. Însă, nu cu succesele din trecut. La alegerile locale, a făcut degeaba lobby electoral pentru candidaţii PD-L în oraşe importante. În alegerile parlamentare, a impus temele de campanie, şi a suflat cât a putut în pânzele corabiei portocalii a PD-L-ului. În cele din urmă, a binecuvântat alianţa dintre portocalii şi duşmanii săi din PSD, şi-a pus amprenta decisiv asupra formării guvernului şi asupra alegerii unor oameni cheie în conducerea Parlamentului.
Acesta, dar şi alte subiecte au fost dezbătute pe larg de către analistul Ion Cristoiu, vineri, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.
Ion Cristoiu a ţinut să precizeze, încă de la începutul ediţiei speciale, că nu va părăsi trustul Intact, ci doar calitatea de invitat permanent al uneia dintre emisiunile postului Antena 3.
"Nu plec din trust. Păstrez emisiunea Zig Zag. (...) Plec dintr-o emisiune în care eram seară de seară invitat ca analist", a declarat Ion Cristoiu.
Anunţul privind intenţia de părăsire a emisiunii respective a fost făcut, chiar de către analist, la începutul lunii decembrie. Ion Cristoiu promitea atunci că, dacă Partidul Conservator intră la guvernare, alături de PSD şi PD-L, va pleca de la emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea. Cristoiu a mai precizat atunci că asupra sa nu s-au făcut niciun fel de presiuni pentru a renunţa, însă nu consideră moral şi corect să participe în continuare la respectiva emisiune.
Cât priveşte starea în care se află presa la momentul actual, Ion Cristoiu îi sfătuieşte pe jurnalişti să se detaşeze de evenimentele politice pentru a le putea descifra mai bine şi a nu pica în capcana jurnalismului emoţional. Potrivit acestuia, "presa continuă să se iluzioneze că este a patra putere în stat".
"Oamenii s-au occidentalizat. (...) Marea majoritate a românilor nu mai pun suflet în raport cu politica. Sunt aceleaşi echipe care se schimbă pe rând", a mai declarat Cristoiu, adăugând că, înainte, "democraţia era un spectacol".
Referitor la coaliţia de guvernare PSD+PC - PD-L, Ion Cristoiu susţine că alianţele nu se judecă după trecut. Potrivit acestuia, dacă alianţa va funcţiona, va trece cu bine criza economică, iar poporul va trăi bine, certurile care îi caracterizau pe membrii coaliţiei vor fi uitate.
La finalul ediţiei speciale, Ion Cristoiu le-a recomandat românilor să se mai gândească din când în când să mai păstreze bani şi pentru lunile următoare.
"Fie că se gândesc sau nu la criză, ea tot va veni", a conchis analistul Ion Cristoiu.
Echipa noastră intră într-o scurtă vacanţă. Gabriela Vrânceanu Firea vă aşteaptă la emisiunea Ştirea Zilei pe Antena 3, începând cu 5 ianuarie 2009, de la ora 20:05.
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei Ion Cristoiu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close