Antena 3 CNN Actualitate Cultură Jurnalist britanic, după 13 ani din nou la Bucureşti: Viaţa copiilor străzii oferă speranţe

Jurnalist britanic, după 13 ani din nou la Bucureşti: Viaţa copiilor străzii oferă speranţe

Jurnalist britanic, după 13 ani din nou la Bucureşti: Viaţa copiilor străzii oferă speranţe
09 Aug 2009   •   22:04

Viaţa copiilor străzii din România care trăiesc în sistemul subteran de canalizare oferă speranţe, deşi a rămas foarte grea. Este declaraţia unui jurnalist de la cotidianul britanic The Observer care a revenit în Bucureşti după 13 de ani. În ediţia electronică a cotidianului, jurnalistul britanic scrie despre schimbările din viaţa copiilor străzii.

Jurnalistul britanic Ed Vulliamy povesteşte viaţa lui Laurenţiu, unul dintre tinerii care a trăit pe străzi mai mulţi ani şi a supravieţuit prin droguri şi prostituţie în împrejurimile gării.

Viaţa lui Laurenţiu s-a schimbat însă în bine, spune Vulliamy, după ce acesta a stabilit un grup de tineri care trăiesc în subteran şi au propriile reguli, care interzic inhalarea de aurolac, prostituţia şi impun gsirea unui loc de muncă.

Laurenţiu, scrie jurnalistul, trăieşte în prezent în caravana unui târg din Bucureşti. El garantează să găsească muncitori "mai buni ca oricare alţii", copii ai străzii care au renunţat la droguri şi trăiesc în "gaură", în schimbul unui loc de muncă şi al unui salariu modest. Laurenţiu a fost ajutat de organizaţia Salvaţi Copiii.

Jurnalistul britanic mai scrie că mulţi dintre orfanii din 1989 au fost trimişi la orfelinatul Pinocchio. Centrul reprezintă acum un model pentru majoritatea ţărilor din Europa, inclusiv Marea Britanie.

Antena 3

×
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close