Antena 3 CNN Actualitate Cultură Madame LR a lui Constantin Brâncuşi, vândută cu aproape 30 de milioane de euro

Madame LR a lui Constantin Brâncuşi, vândută cu aproape 30 de milioane de euro

Madame LR a lui Constantin Brâncuşi, vândută cu aproape 30 de milioane de euro
Sursa foto: expozitie
24 Feb 2009   •   11:31

Aproape 30 de milioane de euro. Cu atât a fost vândută sculptura Madame LR a lui Constantin Brâncuşi în cadrul unei licitaţii ce a avut loc la Paris. Opera de artă a făcut parte din colecţia de peste 700 de opere de artă care a aparţinut creatorului de moda Yves Saint Laurent.
Madame LR a fost creată de marele sculptor român între anii 1914 şi 1917. Sculptura de 117 centimetri este lucrată în lemn de stejar şi nu a fost expusa niciodată.
Potrivit AFP, o altă lucrare a lui Brâncuşi, a fost vândută, în 2005, pentru suma de 27,4 milioane de dolari.
În cadrul licitaţiei au mai fost vândute câteva tablouri importante: "Le desespoir de Pierott" a pictorului James Ensor, (trei milioane de euro), "La montagne Sainte-Victoire vu des Leuves" al lui Paul Cezanne (2 milioane euro), şi ?Etude de femmes martiniquaises" al pictorului Paul Gauguin (673.000 de euro).
Expoziţia a atras atenţia lumii întregi şi a publicului din Paris. Aproximativ 30.000 de persoane au stat la cozi peste patru ore pentru a putea admira această colecţie.
În cadrul lacestei licitaţii, organizată la Grand Palais de pe bulevardul Champs Elysée, Paris, s-au vândut în prima zi obiecte de artă în valoare de 206 milioane de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Constantin Brancusi licitatie
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close