Antena 3 CNN Actualitate Cultură Marele nutriţionist francez, Michel Montignac, vine la Bucureşti!

Marele nutriţionist francez, Michel Montignac, vine la Bucureşti!

Marele nutriţionist francez, Michel Montignac, vine la Bucureşti!
24 Apr 2009   •   10:54

Savantul care a creat una dintre cele mai cunoscute diete din lume, Michel Montignac, se va afla pentru prima dată în România, în perioada 2-6 mai. Celebrul nutriţionist vine la Bucureşti la invitaţia revistei Felicia şi va participa la seminarul ?Secretele dietei Montignac?, cel de-al doilea din seria evenimentelor organizate de Felicia în acest an.

Evenimentul va avea loc marţi, 5 mai, începând cu ora 11.00, la Hotel Crowne Plaza. Michel Montignac va prezenta tuturor celor interesaţi principiile dietei sale şi va răspunde la întrebările participanţilor la conferinţă. Cu acelaşi prilej va fi lansată şi cea mai nouă ediţie a carţii ?Mănânc, slăbesc şi mă menţin? a nutriţionistului francez, care de altfel va însoţi numărul 146 al revistei Felicia (apariţie 7 mai).

Michel Montignac s-a născut în anul 1944, în Franţa. S-a confruntat cu probleme în ceea ce priveşte greutatea încă din copilărie. ?Ca mulţi dintre cititorii mei, sunt un fost ?gras?, fiul unui obez (ceea ce subliniază factorul ereditar), iar la opt ani eu însumi eram obez?, mărturiseşte Michel Montignac. De aceea, şi-a concentrat activitatea pe identificarea unei metode care să îi permită să slăbească fără a-şi pune sănătatea în pericol. Cercetările sale au vizat în special tratamentul diabetului, având în vedere că, potrivit studiilor, 80% dintre diabetici erau şi obezi şi se demonstrase că un consum exclusiv de glucide cu nivel glicemic scăzut ameliora această boală.

Prima persoană care a verificat eficienţa metodei a fost însuşi autorul. ?În câteva luni, am pierdut în total 16 kilograme, reîncepând să mănânc normal, adică fără să mă abţin în plan cantitativ, dar alegând în special anumite alimente?, afirmă Montignac. S-a decis atunci să publice descoperirile sale, iar prima sa carte ?Cum să slăbeşti la dejunul de afaceri? a fost dedicată în principal managerilor, care, din cauza meseriei lor, luau adesea masa la restaurant. Cartea a devenit rapid un best-seller, cu peste 500.000 de exemplare vândute şi l-a încurajat pe autor să îşi aprofundeze cercetările, sprijinit de o puternică echipă ştiinţifică.

?Mănânc, deci slăbesc?, formula care l-a făcut celebru în toată lumea pe Michel Montignac, este titlul cărţii apărute în 1987. Publicată în peste 40 de ţări, cartea deţine recordul de vânzări în domeniul său, peste 16 milioane de exemplare vândute până la sfârşitul anului 2004. Savantul francez a publicat până acum 16 volume, printre care ?Metoda Montignac ilustrată?, ? Reţete şi meniuri Montignac?, ?Cum să prevenim şi să combatem obezitatea la copii?.

Dieta elaborată de Michel Montignac este astăzi una dintre cele mai cunoscute şi apreciate metode pentru scăderea în greutate. Principiul de bază este combinarea eficientă a alimentelor. Avantaje: protejează sănătatea celui care o urmează şi asigură slăbirea de durată. Metoda Montignac nu propune lungi perioade de înfometare sau exerciţii nesfârşite la sală, ci un program nutritiv echilibrat si nerestrictiv, bazat pe alegerea alimentelor din toate grupele (glucide, lipide, proteine), în funcţie de preferinţele fiecăruia.

Taxa de participare este de 10 lei, în care este inclusă şi ultima carte a marelui nutriţionist francez.


Persoanele care doresc să participe la acest eveniment se pot înscrie astfel:
>> pe web: http://www.revistafelicia.ro/seminarii.html.
>> prin email: [email protected]

Informaţii suplimentare pot fi obţinute şi la numărul de telefon: 021-311.05.06.

RevistaFelicia.ro

×
Subiecte în articol: Revista Felicia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close