Antena 3 Actualitate Cultură Misterul "Ţipătului" pictat de Edvard Munch a fost deslușit, după mai bine de 100 de ani. Ce ascunde celebrul tablou al artistului norvegian

Misterul "Ţipătului" pictat de Edvard Munch a fost deslușit, după mai bine de 100 de ani. Ce ascunde celebrul tablou al artistului norvegian

31 Aug 2016   •   23:41
Misterul "Ţipătului" pictat de Edvard Munch a fost deslușit, după mai bine de 100 de ani. Ce ascunde celebrul tablou al artistului norvegian

Misterul unuia dintre cele mai faimoase tablouri din lume a fost deslușit.

O echipă de cercetători a pus sub lupă o pată albicioasă care apare pe lucrarea pictorului norvegian Edvard Munch, ”The Scream” (Țipătul - trad.) și a aflat de unde provine, scrie Mirror.

Artistul a pictat patru versiuni ale acestui tablou celebru, între 1893 și 1910, însă cea mai renumită dintre ele se află la Muzeul Național Norvegian.

Acesta nu este doar cea mai veche versiune, ea diferă de celelalte prin aceea că are o pată albă, misterioasă, în partea dreaptă a personajului pictat.

Dacă până acum se credea că pata provine de la excrementele unei păsări, având în vedere că artistul obișnuia să picteze în natură, o analiză amănunțită a arătat că este vorba, de fapt, de ceară.

O echipă de cercetatori condusă de Dr. Geert Van der Snickt de la Universitatea din Antwerp a descoperit că pata provine de la o lumânare aflată în atelierul de pictură al lui Munch.

 

×
Subiecte în articol: pictor

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close