Antena 3 CNN Actualitate Cultură Montserrat Cabballe, concert în Piaţa Constituţiei, alături de Al Bano Carrisi

Montserrat Cabballe, concert în Piaţa Constituţiei, alături de Al Bano Carrisi

Montserrat Cabballe, concert în Piaţa Constituţiei, alături de Al Bano Carrisi
Sursa foto: Monserrat Caballe
19 Apr 2009   •   18:22

Celebra soprană spaniolă Montserrat Caballe a sosit în România, pentru a susţine, duminică, în prima zi de Paşti, un concert alături de interpretul italian Al Bano Carrisi. Montserrat Caballe a ajuns în România sâmbătă şi a fost întâmpinată, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, de către primarul Capitalei, Sorin Oprescu, la a cărui invitaţie vine, şi de cântăreţul Al Bano Carrisi.

Pe scena amenajată în Piaţa Constituţiei vor urca şi corala ?Nicolae Lungu? a Patriarhiei Române, tenorii Teodor Ilincăi şi Corneliu Montano, soprana Irina Iordăchescu, pianista Raluca Ouatu, Corul de copii 'Sunetul Muzicii' şi interpretul Marcel Pavel. Toţi interpreţii vor fi acompaniaţi de Orchestra Bucharest Symphonic Pops, dirijată de Constantin Adrian Grigore.

Repertoriul de aproximativ două ore pe care îl vor susţine celebra soprană Montserrat Caballe şi Al Bano Carrisi va conţine arii faimoase, precum ?Ave Maria? de Schubert ori ?Nessum Dorma? de Puccini.

Montserrat Caballe, în vârstă de 76 de ani, este renumită, în special, pentru tehnica ei impecabilă ?bel canto?, dar este, de asemenea, cunoscută, ca o bună interpretă a cântecelor din Spania sa natală. Soprana şi-a făcut debutul la Covent Garden, în Londra, în 1972, iar din 1974 a apărut pe scenele principalelor teatre de operă din Europa.

Ea s-a remarcat nu numai ca o cântăreaţă de clasă internaţională în muzica de operă, ci a fost aclamată şi pentru interpretarea aşa-zisei ?U-Music?, apărând alături de legendarul Freddie Mercury, din grupul britanic Queen, alături de care a înregistrat albumul ?Barcelona?, în 1988. Caballe şi Mercury au cântat împreună şi în deschiderea Olimpiadei de Vară Barcelona 1992.

Vocea sopranei Montserrat Caballe se remarcă prin puritate, precizie, control şi putere, artista fiind admirată mai puţin pentru instinctele sale dramatice, cât pentru superba sa tehnică vocală.

Agerpres

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close