Muzeul Ţăranului din Bucureşti va găzdui Târgul Mărţişorului, între 25 februarie şi 1 martie

19 Feb 2009   •   14:40
Muzeul Ţăranului din Bucureşti va găzdui Târgul Mărţişorului, între  25 februarie şi 1 martie martisoare
Muzeul Ţăranului din Bucureşti se pregăteşte de Târgul Mărţişorului. Acesta îşi va deschide porţile, în perioada 25 februarie - 1 martie, pentru binecunoscutul târg. Bucureşteni vor avea ocazia să aleagă dintr-o gamă largă de oferte, de la mărţişoarele clasice la cele moderne, confecţionate din materiale inedite.
În 2009, muzeul îşi propune o valorizare a mărţişorului, introducând în oferta sa categorii aparte: mărţişorul tradiţional, mărţişorul de magazin, mărţişorul croşetat, mărţişorul de artişti, mărţişorul ?trebuie?, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau mărţişorul ?1000 de mărţişoare într-unul singur?.
Vizitatorii vor avea parte şi de ateliere de creaţie, cum ar fi cel de hârtie manuală susţinut de Răzvan Supuran sau atelierul susţinut de Genoveva Sauciuc. Aceasta le va spune vizitatorilor târgului povestea mărţişorului tradiţional şi îi va învăţa cum se fac mărţişoarele din fir alb şi roşu.
De la târg nu vor lipsi nici mărţişoarele ?gastronomice?: kurtos kalacs, turta dulce, prăjiturele de casă, miere sau alte delicatese.
Antena3.ro

x close