Antena 3 CNN Actualitate Cultură Olga Lepeşinskaia, balerina preferată a lui Stalin, s-a stins din viaţă

Olga Lepeşinskaia, balerina preferată a lui Stalin, s-a stins din viaţă

Olga Lepeşinskaia, balerina preferată a lui Stalin, s-a stins din viaţă
21 Dec 2008   •   14:42

Olga Lepeşinskaia, în vârsă de 92 de ani, prim - balerină timp de trei decade în timpul erei sovietice, s-a stins din viaţă în casa sa din Moscova, sâmbătă, 20 decembrie. Motivul decesului nu se ştie deocamdată, informează washingtonpost.com.
Despre Olga Lepeşinskaia, născută într-o familie nobilă din Kiev, respinsă iniţial de către şcoala de coreografie Bolshoi, acceptată ulterior, se spune că ar fi fost balerina favorită a dictatorului Josef Stalin. Ea a primit de patru premiul Stalin. Într-un interviu dat gazetei Rossiyskaya în 2006, ea a menţionat faptul că, la un moment dat, Stalin a numit-o plin de afecţiune ?libelulă".
Ea îşi aduce aminte, în interviul din 2006, că în timpul primei sale apariţii în ?Macul roşu" din 1953 şi-a fracturat piciorul, dar a reuşit să ducă la bun sfârşit spectacolul, în ciuda faptului că avea patru fracturi, diagnosticate ulterior.
În 1963, ea a părăsit scena teatrului de balet Bolshoi pentru a preda în Germania câţiva ani, înainte de a se întoarce în Uniunea Sovietică.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close