Antena 3 CNN Actualitate Cultură Pelicula lui Pedro Almodovar, ?Los Abrazos Rotos?, deschide Festivalul de Film Anonimul (VIDEO)

Pelicula lui Pedro Almodovar, ?Los Abrazos Rotos?, deschide Festivalul de Film Anonimul (VIDEO)

Pelicula lui Pedro Almodovar, ?Los Abrazos Rotos?,  deschide Festivalul de Film Anonimul (VIDEO)
30 Iul 2009   •   23:39

Filmul ?Los Abrazos Rotos?, în regia lui Pedro Almodovar, va deschide cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care va avea loc în perioada 10 - 16 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Filmul s-a aflat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, anul acesta, şi o are în rolul principal pe actriţa Penelope Cruz. Câştigător al unui premiu Oscar pentru cel mai bun regizor, cu ?Hable con ella?/ ?Vorbeşte cu ea?, în 2003, Pedro Almodovar este cunoscut publicului din România pentru filme precum ?Todo sobre mi madre?/ ?Totul despre mama mea? (1999), ?Mala Educacion?/ ?Proasta creştere? (2004) sau ?Volver? (2006).

Filmul ?Los Abrazos Rotos? este povestea unui bărbat care trăieşte şi iubeşte în întuneric. Cu 14 ani în urmă, el a suferit un grav accident de maşină, în insula Lanzarote, în acel accident pierzându-şi nu numai vederea, ci şi pe Lena, iubirea vieţii sale.

De asemenea, organizatorii Festivalul de film Anonimul anunţă şi secţiunea paralelă - ?Actori deveniţi regizori şi producători?.

În 2008, festivalul prezenta, sub titulatura ?Actori în spatele Camerei?/ ?Actors behind Camera?, titluri regizate de Isabella Rossellini, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Gael Garcia Bernal, Joseph Fiennes, Ben Affleck, Sean Penn.

Datorită succesului la public, programul este continuat şi extins în 2009, la ?Actori deveniţi regizori şi producători?.

Şi anul acesta festivalul prezintă secţiunea Eco Docs, din care fac parte filme precum ?Playground? de Libby Spears. Filmul expune industria exploatării sexuale a copiilor, fiind produs de George Clooney şi Julia Ormond.

Cea de a şasea ediţie a Festivalului de Film Independent Anonimul înscrie în competiţie şapte filme de lungmetraj şi 42 de scurtmetraje de ficţiune şi animaţie. Festivalul este organizat de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Televiziunii Române.



Agerpres

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close