Antena 3 CNN Actualitate Cultură Perioada 1914-1945, al şaselea volum al Enciclopediei Financiarul: Marea Istorie Ilustrată a Lumii

Perioada 1914-1945, al şaselea volum al Enciclopediei Financiarul: Marea Istorie Ilustrată a Lumii

Perioada 1914-1945, al şaselea volum al Enciclopediei Financiarul: Marea Istorie Ilustrată a Lumii
30 Oct 2008   •   12:39

Cotidianul Financiarul este însoţit vineri, 31 octombrie, de al şaselea volum al Enciclopediei Marea Istorie Ilustrată a Lumii, dedicat Războaielor Mondiale şi perioadei interbelice (1914-1945).
Prima jumătate a secolului XX găseşte lumea prinsă în vâltoarea a doua conflagraţii mondiale, duse cu o cruzime fără precedent. Primul Război Mondial izbucneşte în urma unei dispute exclusiv europene, transformându-se într-un conflict ce avea să implice coloniile şi Statele Unite ale Americii. Acesta a modificat configuraţia geopolitică a Europei şi a schimbat echilibrul puterilor în toată lumea. |n cel de Al Doilea Război Mondial, naţiunile Europei, Asiei, Americii şi Africii sunt atrase în luptă de politica agresivă a Germaniei naziste şi a Uniunii Sovietice. Războiul a fost purtat cu cele mai noi tehnologii armate dar a costat viaţa a mai bine de 55 de milioane de oameni. Holocaustul, exterminarea sistematică a evreilor din Europa a reprezentat o catastrofă etică şi etnică de neconceput pentru civilizaţia modernă.
Enciclopedia Marea Istorie Ilustrată a Lumii cuprinde 7 volume care însumează 700 de pagini şi se distribuie începând din 26 septembrie, în fiecare vineri, câte un volum pe săptămână, numai cu Financiarul. Colecţia Financiarul apare în condiţii grafice impresionante, un layout foarte atractiv şi ilustraţie spectaculoasă, copertă cartonată, hârtie lucioasă, numai bună de lecturat, pus în bibliotecă sau făcut cadou. Tirajul este de 25.000 de exemplare iar al şaselea volum costă 12 ron (ziar + carte). Marea Istorie Ilustrată a Lumii îşi poartă cititorul într-o călătorie imaginară în timp, din antichitate până în vremurile noastre, prin informaţii extrem de documentate şi amănunţite, redate într-un limbaj clar şi accesibil şi cu ajutorul a peste 4.000 de ilustraţii şi fotografii.
Vedeţi suplimentele publciate de Financiarul
Succesiunea volumelor este următoarea :
1. Preistoria - De la începuturi până în jurul anului 4000 î.Hr. (26 septembrie)
2. Lumea antică cca. 2500 î.Hr.?900 d.Hr. (3 octombrie)
3. Evul Mediu (Secolele V-XV) (10 octombrie)
4. Începutul perioadei moderne (Secolele XVI-XVIII) (17 octombrie)
5. Epoca modernă (1789?1914) (24 octombrie)
6. Războaiele mondiale şi perioada interbelică (1914?1945) (31 octombrie)
Urmează
7. Lumea contemporană (1945 până în prezent) (7 noiembrie)
Coperta volumului 6 al enciclopediei Financiarul: Marea Istorie Ilustrată a Lumii

Enciclopedia Marea Istorie Ilustrată a Lumii este al treilea proiect editorial distinct al Financiarului, după colecţia de articole Harvard Business Review (iunie-iulie/ 8 apariţii) şi suplimentul Mari Contribuabili (19 septembrie).
Financiarul.com

×
Subiecte în articol: Financiarul
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close