Antena 3 CNN Actualitate Cultură Peste 10.000 de oameni la deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Peste 10.000 de oameni la deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Peste 10.000 de oameni la deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu
08 Iun 2013   •   10:16
Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) s-a deschis, vineri seară, în Piaţa Mare a oraşului, cu un spectacol de teatru şi un concert susţinut de Smiley, urmat de un foc de artificii,  manifestările fiind urmărite, pe ploaie, de aproape 10.000 de oameni.
Manifestările celei de-a XX-a ediţii a FITS au început încă din cursul zilei de vineri, primul eveniment de stradă fiind o paradă a costumelor, la care au participat 150 de artişti, reprezentând companii de spectacole din Belgia, Polonia şi Italia, însă deschiderea oficială a evenimentului a avut loc vineri seară, cu începere de la ora 21.00, conform Mediafax.
Primul eveniment din deschidere a fost un spectacol de teatru - Odiseea , al teatrului Titanick din Germania -, "o poveste cu imagini pline de forţă şi ironie care împletesc lumea reală, a grupului de teatru, cu epopeea lui Homer, într-un spectacol despre prezent şi antichitate, în egală măsură".
"Acest spectacol este foarte impresionant, povestea ?Odiseei? lui Homer. Este un mod special în care spunem povestea: creăm scene care vor reda vântul, povestea ciclopului, toate poveştile lui Homer. Sunt efecte spectaculoase, efecte pirotehnice, explozii, mult foc, heliu'", a declarat Uwe Kohler, director artistic al Teatrului Titanick.
Manifestările de deschidere au fost continuate cu un concert Smiley, urmat, la miezul nopţii, de un impresionant foc de artificii. 
Pe toată durata deschiderii evenimentului, în municipiul Sibiu a plouat, însă cu toate acestea aproape 10.000 de oameni au urmărit spectacolele.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close