Antena 3 CNN Actualitate Cultură Pianul călător va poposi la Mediaş

Pianul călător va poposi la Mediaş

Pianul călător va poposi la Mediaş
20 Apr 2011   •   12:42

Turneul „Pianul călător”, desfăşurat în 12 oraşe, se apropie de sfârşit. Joi, 21 aprilie, Horia Mihail va susţine ultimul concert la Mediaş, unde pianul călător va fi încredinţat de Societatea Română de Radiodifuziune comunităţii locale pe o perioadă de trei ani.

„Până acum a fost un turneu interesant. Nu ştiam la ce să mă aştept, deoarece este primul turneu în România în care călătoresc singur, însă am fost primit în fiecare oraş cu multă bucurie şi mult entuziasm, publicul a fost numeros de fiecare dată. Iar din punctul de vedere a ceea ce s-a întâmplat pe scenă am simţit un crescendo de la un concert la altul”, a declarat Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Acest turneu, desfăşurat în perioada 1-21 aprilie, marchează împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Frany Liszt şi este realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar între anii 1846 şi 1847, în ţările române. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard, ce-l însoţea peste tot.


×
Subiecte în articol: Medias
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close