Antena 3 CNN Actualitate Cultură Picturi semnate de Adolf Hitler, scoase la licitaţie în Marea Britanie

Picturi semnate de Adolf Hitler, scoase la licitaţie în Marea Britanie

Picturi semnate de Adolf Hitler, scoase la licitaţie în Marea Britanie
Sursa foto: Adolf Hitler
30 Mar 2009   •   10:40

Mai multe picturi semnate de Adolf Hitler vor fi scoase la licitaţie luna care urmează, în Marea Britanie. Potrivit France 24, cele 13 lucrări pictate în acuarelă sunt semnate cu iniţialele dictatorului nazist.

Picturile au fost descoperite luna trecută, a declarat Richard Westwood-Brookers, de la casa de licitaţii Mullok din Shropshire, Marea Britanie.

?Vânzătorul picturilor este un colecţionar de obiecte care provin din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În urmă cu câtiva ani, a vândut câteva dintre picturi. La acea vreme, lucrările au fost evaluate de către un expert?, a declarat Westwood-Brookers.

?Vă vine să credeţi sau nu, colecţionarul uitase de aceste picturi pe care le depozitase în garajul său. În urmă cu aproximativ şase săptămâni, le-a descoperit din greşeală şi s-a hotărât să le vândă?, a adăugat reprezentantul casei de licitaţii.

Cele 13 lucrări semnate de Hitler vor fi scoase la licitaţie pe 23 aprilie, în oraşul britanic Ludlow.

În trecut, picturile semnate de Hitler au fost vândute contra unor sume semnificative. În 2006, un colecţionar a plătit nu mai puţin de 126.000 de euro pentru lucrări ale dictatorului nazist.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adolf Hitler Marea Britanie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close