Antena 3 CNN Actualitate Cultură România, prezență spectaculoasă la Salonul Cărții de la Paris

România, prezență spectaculoasă la Salonul Cărții de la Paris

România, prezență spectaculoasă la Salonul Cărții de la Paris
Sursa foto: Foto: icr.ro
06 Apr 2017   •   10:57

România a avut anul acesta cea mai spectaculoasă prezenţă la Salonul Cărţii de la Paris. Este evenimentul mondial la care vin, anual, peste 150 de mii de vizitatori. Zeci de oameni de cultură români au participat la întâlniri cu publicul internaţional. Iar anul acesta standul României a fost declarat cel mai frumos. Evenimentele au fost organizate de Institutul Cultural Român şi Centrul Național al cărţii. 
 
Lansări, dezbateri și zeci de întâlniri cu scriitori și editori. România s-a remarcat anul acesta la târgul de carte de la Paris. Printre invitați, scriitori români care și-au exprimat creativitatea în limba franceză. Matei Vișniec, Dumitru Țepeneag, Basarab Nicolescu sau George Banu. 
 
Anul acesta a fost prezentat la Paris și proiectul "Limba latină, prima instituție a Europei". O inițiativă a președintelui ICR, Radu Boroianu, care și-a dorit să sublinieze rolul pe care limba de cultură îl poate avea astăzi în salvarea construcției europene. 
 
Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, sprijină anual traducerea și publicarea în străinătate a unor opere semnate de autori români clasici sau contemporani. 
 
50 de țări au participat la Salon du Livre de la Paris. Un adevărat Babel al cărților în care fiecare țară s-a străduit să fie cea mai bună pentru a atrage cât mai mult atenția. Iar România a și reușit. Standul nostru a ieșit pe primul loc în topul celor mai frumoase de la Salonul Cărții, potrivit clasamentului realizat de prestigiosul site actualitté.com. Un perete din oglinzi și o instalație de neoane care se întretaie au fost găselnița arhitectului Răzvan Luscov, care a atras mii zeci de mii de vizitatori.

×
Subiecte în articol: România Institutul Cultural Roman
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close