Antena 3 CNN Actualitate Cultură Secretele Tehnicii: al doilea volum al Enciclopediei Financiarul ? Descoperă Lumea

Secretele Tehnicii: al doilea volum al Enciclopediei Financiarul ? Descoperă Lumea

Secretele Tehnicii: al doilea volum al Enciclopediei Financiarul ? Descoperă Lumea
27 Noi 2008   •   08:03

Financiarul continuă seria lecturilor captivante de weekend printr-o nouă colecţie spectaculoasă în şase volume: ?Descoperă Lumea?. În fiecare vineri, împreună cu Financiarul, colecţia ?Descoperă Lumea? îşi poartă cititorul într-o călătorie imaginară prin lumea înconjurătoare cu ajutorul ilustraţiilor bogate, fotografiilor relevante şi descrierilor surprinzător de vii care îl fac să descopere o parte nebănuită a vieţii de zi cu zi.
Vineri, 28 noiembrie, Financiarul lansează cel de-al doilea volum al Enciclopediei Descoperă Lumea. ?Secretele Tehnicii? este structurat în 5 capitole ce conţin informaţii privind secretele forţei naturii, evoluţia tehnologiei, informaţiei şi a comunicării, misterele aparatelor şi a mijloacelor de transport, împreună cu câteva idei practice şi foarte utile pentru viaţa de zi cu zi.
Colecţia Financiarul apare în condiţii grafice impresionante, un layout foarte atractiv şi ilustraţie spectaculoasă, copertă cartonată, hârtie lucioasă, numai bună de lecturat, pus în bibliotecă sau făcut cadou. Tirajul este de 30.000 de exemplare iar preţul pachetului ziar + carte este de 13 ron.
Mici Secrete:
Ideea de computer - provine din anii 1830, când matematicianul englez Charles Babbage a încercat să construiască o maşină de calcul denumită Maşina Analitică. Babbage nu a avut însă succes, deoarece componentele necesare nu puteau fi confecţionate cu precizia dorită. Totuşi, multe dintre ideile sale au fost folosite la realizarea primelor computere.
Încălzirea cu microunde - Apa este alcătuită din molecule. Când acestea se află într-un câmp de microunde, încep să vibreze rapid, producând căldură. Majoritatea alimentelor conţin apă, deci, dacă un aliment este plasat într-un cuptor cu microunde, alimentul respectiv se va încălzi în urma încălzirii apei din el.
Telefoanele ? Fibrele optice din telefoane sunt confecţionate din sticlă foarte fină. Câteva fibre, capabile să transmită 100 000 de apeluri simultan, pot trece prin urechea unui ac.
Trenurile ? Lăţimea actuală a căilor ferate este egală cu distanţa dintre roţile şaretelor trase de cai, folosite cu aproape 200 de ani în urmă.
Energia ? În cazul unui uragan, este aproximativ egală cu 500.000 de bombe atomice iar un kilogram de uraniu are energie cât şase milioane de kilograme de cărbune.
Televizoarele - Primele televizoare au fost puse în vânzare sub forma unui set de componente, cumpărătorului revenindu-i sarcina de a le asambla. Ecranul avea de obicei doar 10 cm înălţime şi 5 cm lăţime.
Cardurile ? Pentru a spori viteza şi a simplifica actul de cumpărare, au fost inventate cărţile de credit care datează încă de la începutul anului 1950.
Vedeţi suplimentele Financiarul
Succesiunea volumelor este următoarea: 1. Mari invenţii (vineri, 21 noiembrie)
2. Secretele tehnicii ( vineri, 28 noiembrie)
3. Sporturi şi jocuri (vineri, 5 decembrie)
4. Construcţii monumentale (vineri, 12 decembrie)
5. Exploratori şi neguţători (vineri, 19 decembrie)
6. Zborul (miercuri, 24 decembrie)
Coperta volumului doi din seria ?Descoperă Lumea? ? Secretele Tehnicii

Enciclopedia ?Descoperă lumea? este al patrulea proiect editorial distinct al Financiarului, după colecţia de articole Harvard Business Review (iunie-iulie/ 8 apariţii), suplimentul Mari Contribuabili (19 septembrie) şi Enciclopedia Marea Istorie Ilustrată a Lumii (octombrie-noiembrie).
Financiarul.com

×
Subiecte în articol: Financiarul
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close